REPUBLIKA EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Evo šta se tačno desilo u svlačionici Partizana posle derbija i ko je sve bio u njoj

Autor:

Sport

26.09.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grobari postavili jasan ultimatum svima u klubu, što je pokrenulo lavinu u Humskoj.

REPUBLIKA EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Evo šta se tačno desilo u svlačionici Partizana posle derbija i ko je sve bio u njoj

Foto: Instagram.com/printscreen/butasport.rs

Fudbaleri Crvene zvezde razbili su Partizan sa 4:0 u ponedeljak u 174. večitom derbiju odigranom u Humskoj. Crveno-belima su otišli slava i tri boda, a po crno-bele je krenuo totalni raspad sistema, ali i korenite promene sa velikim posledicama.

Jedan od bitnijih faktora bila je akcija navijača, koji su inicirali nemile scene i haos ispred i u svlačionici Partizana. Kao što je poznato, navijači su došli do svlačionice i brutalnim psovkama vređali trenera Aleksandra Stanojevića optužujući ga za izdaju. Tokom komešanja polomljen je prozor svlačionice, a staklo je iseklo po glavi trenera Stanojevića, dok je njegov pomoćnik Marko Jovanović napustio stadion sa vidljivim povredama na ruci.

Republika

Foto: FK Partizan

Razbijena mu glava: Aleksandar Stanojević

Ono što Republika ekskluzivno saznaje od jednog od ljudi koji su prisustvovali haosu u svlačionici je šta su grobari poručili igračima i treneru, a to je očigledno stiglo i do rukovodilaca kluba, pa su konačno preduzeli konkretne korake.

- U samu svlačionicu je ušlo desetak viđenijih grobara. Oni su postavili jasan ultimatum svim odgovornima da imaju pet dana da napuste klub, ili bar da se donese neka odluka o tome. U suprotnom, poslali su više nego jasnu poruku da će oni morati da ih izbacuju. Bilo je tu i psovki i teških reči za koje smo već čuli. Usledilo je nekakvo komešanje i stakloje puklo, a trener Stanojević je najgore prošao. Potom je intervenisala policija koja je bila u blizini i svi su se razišli - kaže naš izvor.

Imajući u vidu šta je potom usledilo u Partizanu, jasno je da su ozbiljno shvatili ultimatum. Trener Aleksandar Stanojević je prvi podneo ostavku već sledećeg dana, a razrešen je funkcije i direktor omladinske škole Partizana Vanja Radinović, jer Zemunelo već godinama ne radi onim tempom i ne izbacuje bisere kao nekada. Na njegovo mesto došao je Nenad Neša Marinković, a pomagaće mu Miralem Sulejmani.

Ono što je najznačajniji korak jeste sutrašnje najavljeno zazazivanje sednice Skupštine Partizana na kojoj će se funkcije razrešiti direktor Miloš Vazura, o čemu je Republika već pisala.

Republika

Foto: Starsport

Odzvonilo im: Vazura i Vučelić

Takođe, sutra će biti poznat datum sednice Skupštine na kojoj će biti usvojena ostavka predsednika Milorada Vučelića i biti započet proces dolaska novog predsednika. Dakle, sve u ultimativno navedenih pet dana.

Za sada se kao mogući novi predsednik najglasnije spominje ime Rasima Ljajića, mada je on poručio da mora da obavi još neke razgovore, a i legende kluba nisu za njegov dolazak bez nekih prethodnih garancija. Kao novi direktor navodi se Danko Lazović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading