ON VREDI VIŠE OD CELE ZVEZDE?! Procenta fudbalera na tržištu je sumanuta - Evo ko je najskuplji igrač italijanskog giganta!

Autor:

Sport

01.10.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke će vas šokirati.

ON VREDI VIŠE OD CELE ZVEZDE?! Procenta fudbalera na tržištu je sumanuta - Evo ko je najskuplji igrač italijanskog giganta!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas imaju teško gostovanje u Ligi šampiona, kada se susreću sa italijanskim šampionom Interom. Crveno-beli će želeti da poprave utisak posle poraza od Benfike, dok je Inter u prvom kolu najjačeg evropskog takmičenja remizirao sa Sitijem u Mančesteru. Ono čime su se mediji dosta bavili pred ovaj meč bila je i vrednost timova.

Tako je otkriveno da je prema Transfermarktu vrednost Intera neverovatnih 672.300.000 evra, dok Crvena zvezda vredi 78.550.000 evra, što je i pored najvećih ulaganja u proteklih nekoliko sezona daleko manje od Italijana.

Ono što je zanimljivo, jeste da je Argentinac Lautaro Martinez procenjen na neverovatnih 110.000.000 evra i vredi više od čitavog tima Crvene zvezde. Kao i njegov klupski kolega, trenutno povređeni Nikolo Barela, koji neće igrati večerašnji meč. Inter ima ogroman broj skupih igrača poput Alesandra Bastonija (70), Markusa Tirama (65), Benžamina Pavara i Federika Di Marka (50), Hakana Čalhanoglua (45), Davidea Fratezija (35), Denzela Damfriza (24), Pjotra Zijelinskog (22)...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najskuplji igrač Intera: Lautaro Martinez

Od fudbalera Crvene zvezde prema Transfermarktu vredniji su još Karlos Avgusto (22), Kristijan Aslani (18), Jan Bisek (16), Mehdi Taremi (10). Sa druge strane, jedini igrač Zvezde koji je skuplji od 10 miliona evra je Silas. Rade Krunić i Piter Olajinka vrede 6.000.000, po pet povređeni Mirko Ivanić, Milson i Omri Glazer. Vanja Drkušić i Bruno Duarte imaju vrednost od 4.000.000 evra, a Naser Điga i Šerif Endijaj po 3.500.000. Ali, Crvena zvezda ima i ozbiljan potencijal u mladim i talentovanim fudbalerima Andriji Maksimoviću, Jegoru Prucevu, Stefanu Lekoviću, Jovanu Šljiviću, Lazaru Jovanoviću... Ono što će crveno-belima dosta značiti je to što bi njihova vrednost samo mogla da se poveća u narednim sezonama.

Najskuplji igrači Intera su Lautaro Martinez, Nikolo Barela, Alesandro Bastoni, Markus Tiram i Benžamin Pavar, dok se među najskupljim igračima Crvene zvezde ističu Silas, Rade Krunić, Piter Olajinka, Mirko Ivanić i Milson. Interov tim prema Transfermarktu vredi vrtoglavih 672.300.000 evra, dok je vrednost Crvene zvezde procenjena na 78.550.000 evra.

Videćemo da li će ove brojke imati uticaja na terenu, ili će crveno-beli ipak dokazati da je fudbal živa stvar, i iz Italije se vrattiti sa pozitivnim rezultatom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading