DELIJE SU OVO ČEKALE! ZVEZDA PONOVO IDE DIREKTNO U LIGU ŠAMPIONA?! EVO šta je potrebno da bi se to desilo!(FOTO)

Autor:

Sport

08.10.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo bi bila velika stvar za srpski fudbal

DELIJE SU OVO ČEKALE! ZVEZDA PONOVO IDE DIREKTNO U LIGU ŠAMPIONA?! EVO šta je potrebno da bi se to desilo!(FOTO)

Foto: Starsport

Srpski fudbal proživljava izuzetno teške dane što se tiče evropske scene. Trenutno imamo samo dva predstavnika - Crvenu zvezdu i TSCPartizan je potpuno podbacio, izgubivši u svakom od tri kola kvalifikacija, a jedini zanačajan rezultat je pobeda crveno-belih nad Bode Glimtom od 2:0.

Međutim, Zvezdu bi mogla da pogleda i sreća, ukoliko naravno opravda ulogu favorita u domaćem prvenstvu i osvoji osmu uzastopnu titulu.

Naime, ukoliko bi se ovog trenutka sva evropska prvenstva završila – ekipa Vladana Milojevića ne bi u Ligu šampiona krenula od drugog kola kvalifikacija (kako je predviđeno), već bi još jednom izborila direktan plasman u elitno takmičenje, a evo šta je potrebno da bi se to i ostvarilo.

Naime, na tabeli koeficijenata – nijedan od prvih pet klubova trenutno nije vodeći u svom prvenstvu – Rendžers, Dinamo Zagreb, Šahtjor, Salcburg, Olimpijakos – pa je tim sa Marakane trenutno na prvi na tabeli za tako nešto.

Naravno, treba napomenuti da je tek početak sezone u svim prvenstvima i da će svakako doći do promena na tabelama i da je realnije da crveno-beli ipak krenu od kvalifikacija, međutim svakako se treba nadati i najpovoljnijem ishodu.

Podsetimo, Crvena Zvezda je takmičenje u Ligi šampiona započela tesnim porazom od portugalske Benfike rezultatom 1:2, dok je u drugom kolu pretrpela ubedljiv poraz od milanskog Intera(0:4). Naredni protivnik našeg šampiona biće Monako 22. oktobra u Kneževini, dok im posle Francuza dolazi trenutni lider španskog prvenstva Barselona.

Što se tiče drugog našeg predstavnika u Evropi, ekipe TSC, u prvom kolu Lige konferencija poraženi su od Astane 1:0, dok ih u drugom očekuje izuzetno težak zadatak protiv poljskog velikana Legije iz Varšave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading