MAKSIMOVIĆ UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA, PA ZASIJAO OD SREĆE: Neverovatan mesec za mene

Autor:

Sport

12.10.2024

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakvo veče u Leskovcu za Srbiju i ovog mladića!

MAKSIMOVIĆ UŠAO U ISTORIJU SRPSKOG FUDBALA, PA ZASIJAO OD SREĆE: Neverovatan mesec za mene

Foto: fss.rs

Andrija Maksimović

Fudbaleri Srbije savladali su reprezentaciju Švajcarske u Leskovcu sa 2:0 u trećoj rundi Lige nacija.

Dugo se "kuvalo" na terenu, Srbija je prepustila posed gostima koji su imali inicijativu na terenu u prvih 25 minuta, ali nisu uspeli da stvore nijednu ozbiljniju priliku. Potom je Pavlović kao nekada Milutinac naterao saigrače da "opletu" i odjednom je naša reprezentacija izgledala nadmoćnije na terenu. 

Onda su "sajdžije" počele da tuku, pa dobile jedan, pa drugi žuti karton, a kada je sudija "oprostio" javnu opomenu Ebišeru morala je da proradi pravda. Pavlović je bio fauliran, prišao je prvotimcu Švajcarske da mu pomogne da ustane, a ovaj ga je odbio. Iz tog prekršaja upravo je povela Srbija u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Drugi gol je na početku drugog dela visio u vazduhu, a da se dogodi na vreme pobrinuo se, ko drugi nego - kapiten Aleksandar Mitrović. Upravo je on napustio teren uz ovacije u 74. minutu, a zamenio ga je momak koji je dobio još veće aplauze, od večeras najmlađi debitant u istoriji nacionalnog tima Srbije - Andrija Maksimović.

 

- Neverovatan mesec za mene. Liga šampiona, derbi, pa sad i debi za A selekciju... Želeli smo ovu pobedu, hvala publici na idealnoj atmosferi, moj debi je ukrašen pobedom. Neverovatna borba, borili smo se 95 minuta, dokazali smo da volimo ovaj grb i mislim da je naša zemlja ponosna na nas i na ovaj tim - rekao je srećni "Mesi" posle meča za TV Arena sport.

Podsetimo, Maksimović je sa 17 godina i 129 dana postao najmlađi debitant u istoriji Srbije, što je za jedan jedini dan manje od dosadašnjeg rekordera, Mitra Mrkele koji je prvi nastup za selekciju Jugoslavije upisao 17. novembra 1982. godine protiv Bugarske u Sofiji, a tada je imao 17 godina i 130 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading