OKREĆE NOVI LIST: Srpski biznismen dreši kesu - pokušaće da mali hrvatski klub dovede do međunarodne scene!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.10.2024

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kratka epizoda u Vojvodini je okončana.

OKREĆE NOVI LIST: Srpski biznismen dreši kesu - pokušaće da mali hrvatski klub dovede do međunarodne scene!

Foto: Starsport

Fudbalski klub Gorica iz Velike Gorice, predgrađa Zagreba, bio je tema brojnih medijskih spekulacija nakon što je predsednik kluba, Nenad Črnko, najavio dolazak novog investitora i potencijalnog većinskog vlasnika.

Prema informacijama slovenačkih medija, srpski biznismen Milan Mandarić se navodi kao mogući novi vlasnik kluba. Mandarić, koji se nedavno povukao iz novosadske Vojvodine, ima bogato iskustvo u fudbalskom svetu, posebno poznat po svom angažmanu u engleskom fudbalu.

Milan Mandarić, osamdesetpestogodišnji biznismen srpskog porekla rođen u Gospiću, stekao je reputaciju kao vlasnik engleskih fudbalskih klubova poput Portsmuta, Lestera i Šefild Vednesdeja, kao i ljubljanske Olimpije. Mandarić je takođe poznat po tome što je spasio Portsmut od bankrota, vodeći klub do Premier lige. Njegovo iskustvo i poslovna mudrost mogli bi imati značajan uticaj na razvoj i napredak kluba Gorica.

Foto: Instagram.com/FK Gorica

Mandarić ima želju da Goricu dovede do evropskih kupova

 

Gorica je relativno novi učesnik u hrvatskom fudbalskom društvu najboljih, debitujući u Prvoj ligi u sezoni 2018/19. Od tada, klub je uspešno ostao u vrhu tabele, a dolazak novog investitora kao što je Milan Mandarić mogao bi doneti dodatni podsticaj i nove mogućnosti za klub. Sa potencijalnim finansijskim ulaganjima, Gorica bi mogla da sanja o plasmanu u evropska takmičenja, što bi predstavljalo veliki korak napred za ovaj mladi klub.

Očekuje se da će detalji o potencijalnom preuzimanju kluba biti objavljeni u narednom periodu, a navijači i ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem iščekuju dalji razvoj situacije.

Da podsetimo, uoči desete takmičarske runde elitnog ranga hrvatskog fudbala u kojoj će Gorica gostovati u Varaždinu, ekipa se sa skorom od dve pobede, isto toliko remija i pet poraza, nalazi na pretposlednjoj devetoj poziciji sa osam osvojenih bodova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading