DANKO, KUME, BRATE, LJUDINO: Lazović omiljen saigrač, jednom spasavao život, sa drugim se vezao pred Bogom

Autor:

Sport

22.10.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvom je bio i svedok na svadbi, drugom krstio svu decu. To dovoljno govori o njiegovim ljudski kvalitetima, a sada preuzima brigu o Partizanu.

DANKO, KUME, BRATE, LJUDINO: Lazović omiljen saigrač, jednom spasavao život, sa drugim se vezao pred Bogom

Foto: Starsport

Za fudbalski klub Partizan počela je nova era. Miloš Vazura i Milorad Vučelić su konačno otišli iz Humske, a došli su Rasim Ljajić, Predrag Mijatović, Danko Lazović, Milka Forcan... Od njih se očekuje da podignu klub iz pepela, a imajući u vidu koliko vole Partizan i koliko su neki od njih već dali za njega nema sumnje da će tako i biti.

S druge strane, značajnu ulogu mogu odigrati njihovi ljudski kvaliteti. Za Peđu Mijatovića ne treba trošiti reči, Forcanova se dokazala u biznisu, Ljajić u politici, a Danko na terenu i u svlačionici. Ovo drugo je veoma zanimljivo jer dokazuje koliko je omiljen kod saigrača, ali i ljutih rivala na terenu. Naime, Lazović se sa više poznatih fudbalera vezao pred Bogom, bilo da se okumio, ili im krstio decu.

Tako je Lazović kum sa Andrijom Delibašićem, sa kojim je delio svlačionicu u Humskoj i koji je redovno isticao anegdote. Međutim, kada je Andriji bilo najgore, kada je početkom 2023. dobio je neočekivane vesti da ga je napala podmukla i opaka bolest koja okarakterisana kao lezije ili "promene na kori mozga", Lazović je bio uz njega.

 

- Danko Lazović i Saša Ilić, sa suprugama Jovanom i Tijanom, sve vreme su bili tu. Saša je imao obaveze u Sofiji, ali tu je. Ne znam ni danas kojim kanalima su Tijana i Jovana uspevali da dođu u posetu, do bolničke postelje donesu hranu koji su same kuvale. Znaš, to su neke stvari za ceo život... Familija, razume se, to je posebna vrsta ljubavi. Bezgranična. A Danko... Ljudi moji, pa on je bez pitanja, organizovao i platio prevoz privatnim avionom iz Podgorice za Beograd. Ne bih da delujem ne znam ni sam kako, ali saberi, oduzimi, sve nas je spojio fudbal. I Partizan - rekao je Andrija Delibašić posle oporavka.

 

On je pričao i o njegovim vrlinama kroz anegdote.

- Sećate se onih Dankovih makazica protiv Sportinga? E, pa noć pre te utakmice sam mu rekao da će uraditi nešto veliko. Nisam znao šta, ali sam bio siguran da će biti nešto za pamćenje. Čak se na snimku i vidi kako posle tog gola trči ka meni. Pamtim i derbi kad smo na našem stadionu pobedili rezultatom 2:1, a strelci bili Saša Ilić i Ivica Iliev, dok je Radovan Radaković odbranio penal. Bio sam mlad, imao 20 godina i tek sam položio vozački ispit i trebalo je da kupim prvi auto. Sećam se, bio je to Golf 4. U to vreme su se bonusi isplaćivali posle određenih ciklusa i bila nam je potrebna pobeda nad Zvezdom kako bismo dobili oko 10.000 maraka. Pamtim vrlo dobro, Danko i ja sedimo na klupi, a Ivica “bocne” preko Aleksandra Kocića. Nas dvojica poludimo od sreće – prisetio se jednom prilikom Delibašić.

Takođe, Slobodanu Rajkoviću je krstio decu, svo troje. Kompletna porodica je ceo dan uživala na prelepoj plaži u Miločeru, a potom su uveče svi Rajkovići i Lazovići zajedno otišli na nastup folk pevača Jovana Perišića. Kum je, očekivano, bio najveseliji. Zalio je kumstvo kako dolikuje i naručivao pesme za zdravlje svojih novih kumića!

 

Republika

Foto: Starsport

Danko Lazović i Slobodan Rajković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading