OSTOJA IPAK OSUDIO SKANDIRANJE GROBARA: Navijači zaslužuju kritiku zbog vređanja predsednika Vučića

Autor:

Sport

27.10.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mijailović hoće da radi na edukaciji crno-belih

OSTOJA IPAK OSUDIO SKANDIRANJE GROBARA: Navijači zaslužuju kritiku zbog vređanja predsednika Vučića

Foto: Starsport

Ostoja u loži JNA

Nova era Partizana je počela, a fudbaleri su se, pobedom nad Čukaričkim, pobrinuli da bude za pamćenje. Ispunjene tribine, osmesi, nova struka i poznata lica na sve strane u loži - sve to je obeležilo novi početak. Ogroman broj grobara došao je da isprati i podrži novi projekat kome su se tako dugo nadali.

Međutim, senku na trijumf i spektakl na tribinama bacili su upravo navijači Partizana koji su ponovo pogrdno skandirali predsedniku Srbije "Vučiću pederu" i, dok se većina poznatih lica crno-belog sveta koja je sinoć bila u loži nije oglašavala po tom pitanju, Ostoja Mijailović, inače član glavnog odbora SNS, postavio je objavu na društvenim mrežama u kojoj je izrazio divljenje zbog cele atmosfere koju su grobari pripremili.

Imao sam čast da prisustvujem početku nove ere našeg ⁦fudbalskog kluba Partizan. Čestitam navijačima i novim ljudima okupljenih ispred FK Partizana na velikoj pobedi! Ujedinjeni, idemo u nove pobede - napisao je Mijailović na platformi "X".

Tim povodom, Republika je stupila u kontakt sa njim i, iako nam se Ostoja prvobitno nije javio, odgovor je ipak usledio nešto kasnije. Čestitali smo mu na uspešnom novom početku i upitali ga da li on to podržava ono što Partizanovci već godinama rade na tribinama, na šta nam je on odgovorio da takav potez grobara zaslužuje kritiku.

- Pred rukovodstvom fudbalskog kluba je mnogo posla, kako na stabilizaciji kluba tako i na edukaciji navijača. U tome imaju i podršku i pomoć čitavog JSD Partizan. Uvrede sa tribina su ružna pojava i njima nije mesto na sportskim borilištima. Takvo ponašanje nije počelo juče, nego godinama i decenijama unazad i usmereno je bilo prema mnogima. Kao sportsko društvo, mi činimo sve da ružni povici sa tribina ne kvare sliku, u ovom slučaju sa našeg stadiona. Mislim da lepa slika punih tribina posle toliko vremena i podrška na novom početku zaslužuju pohvalu. Ta podrška mnogo znači svima u klubu i celom JSD Partizan. Ali, da ove ružnije, moram reći, nasleđene stvari zaslužuju kritiku, svakako zaslužuju. Radi se mnogo na tome da promenimo svest kod navijača, kako bi svu svoju energiju usmerili na podršku timu, a ne neke druge stvari. Verujem da ste videli brojne akcije KK Partizan protiv vređanja bilo koga, to je put kojim želimo da idemo​ - odgovorio nam je Ostoja Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Mara

27.10.2024 13:35

Ostojina reakcija je primer odgovornog vođstva koje prepoznaje potrebu za izgradnjom zdravijeg sportskog i društvenog okruženja, gde se konstruktivna kritika i poštovanje uvek stavljaju na prvo mesto

Tanja

27.10.2024 13:39

Takvo ponašanje navijača Partizana svi su osudili . Užas.

Gospodjica

27.10.2024 13:40

Vređanje predsednika je za svaku osudu.Sramota.Podrška predsedniku.

Ena

27.10.2024 13:47

Navijači pod hitno moraju da prestanu sa vređanjem Predsednika na utakmicama.