SIMANIĆ NAM JE DAO ENERGIJU, OVO JE ZA NJEGA: Bogdan Bogdanović emotivan posle pobede

Autor:

Sport

05.09.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili smo nervozni, od mlađih dana sam uvek gubio od Litvanije. Video sam Borišinu poruku "Momci, dobro sam". Samo što je razmišljao o nama to je velika stvar. Ujedinio nas je, rekao je kapiten Srbije.

SIMANIĆ NAM JE DAO ENERGIJU, OVO JE ZA NJEGA: Bogdan Bogdanović emotivan posle pobede

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović postigao je 21 poen i bio pravi lider košarkaške reprezentacije Srbije koja je savladala Litvaniju sa 87:68 i plasirala se u polufinale Mundobasketa. Bogdan je odigrao kapitenski i pogađao kad je bilo najpotrebnije, ali i razigravao saigrače na najbolji mogući način. Zbog toga nije krio zadovoljstvo:

- Svi smo igrali onako kako je trebalo, drago mi je zbog pobede, nismo očekivali nakon onakvog njihovog početka susreta, a igrali smo jedni za druge, verovali smo u pobedu. Nevezano kako je počeo meč, treba uvek verovati, dobili su Ameriku, a sada su eliminisani, takav je turnir - rekao je Bogdanović.

On je nastavio u istom duhu, a objasnio je i kako se trgao posle loše partije protiv Italije.

- Igram instinktivno. Nekad šutiram previše. To sam ja. Nadam se da ću igrati ovako do kraja turnira. Uvek se trudim da se dokazujem. Sviđa mi se kako sam igrao danas. U napadu, neki šutevi su bili isforsirani. Imam malo vremena da se oporavim i spremim za ono što nas dalje očekuje. Meč protiv Italije? I ja sam čovek. Nisam namerno promašivao, kao Ameri će da ispadnu protiv Litvanije. Tako ispada. Svaka je išla pravo i ja sam mislio to je ta. Pričao sam sa Jovketom u NBA tako imamo, kad je 15,16 razlike nastavljamo da gazimo. Još dve trojke i to je to.

Očekivano, kapiten Srbije odmah se setio i Boriše Simanića, koji je u bolnici jer je ostao bez bubrega posle udarca koji je dobio u meču protiv Južnog Sudana.

Foto: Starsport

Boriša Simanić

- Ne smemo da zaboravimo na Borišu. Želim da kažem nešto od jutros. Simanić nam je dao neverovatnu energiju. Bili smo nervozni, ja posebno. Od mlađih dana sam uvek gubio od Litvanije. Video sam Borišinu poruku. Rekao je: "Momci, dobro sam". Samo što je razmišljao o nama to je velika stvar. Ujedinio nas je. Sjajan momak, ovo je za njega. Mi nismo ni spavali noćima zbog njega, a on je ustao sada i poslao nam poruku. Ne samo u ovoj pobedi, već na celom tuniru on je deo tima, hvala mu što je našao snagu za ovo - dodao je Bogdan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading