OVO JE PEŠIĆEVA TAJNA: Sve je zapisao na tabli u svlačionici

Autor:

Sport

05.09.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije postavio je jednostavnu taktiku. Sa šest reči je objasnio svojim košarkašima kako da razbiju Litvaniju i odu u polufinale Mundobasketa.

OVO JE PEŠIĆEVA TAJNA: Sve je zapisao na tabli u svlačionici

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije su u polufinalu Svetskog prvenstva pošto su savladali Litvaniju sa 87:68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13). Još jednom je selektor Svetislav Pešić postavio neverovatno dobru taktiku kojom je zaustavljem šut za tri poena baltičke selekcije, zaključan reket, a onda je proradila naša mašinerija na svim pozicijama.

Kari nije krio zadovoljstvo, ali ni suze, zbog pobede kojom smo došli na dva koraka do zlata na Mundobasketu koje čekamo 21 godinu. Upravo to zlato 2002. u Indijanapolisu iskovao je Pešić. Koja je njegova tajna on je konačno otkrio. Naime, selektor Srbije sve što ima da kaže svojim pulenima radi to preko table na kojoj piše taktiku u svlačionici. Tako je bilo i pred Litvaniju, a posle pobede osvanula je i poruka koju im je usadio u glave.

- Svi za jednog, jedan za sve - napisao je Pešić na tabli uz jasnu aluziju da su "orlovi" odigrali kao musketari i obezbedili plasman u polufinale Mundobasketa.

Republika

Foto: printscreen/SportKlub

 

Da li će ova taktika biti prava i u borbi za prolaz u veliko finale znaćemo u petak. Tada ćemo odmeriti snage sa pobednik meča između Slovenije i Kanade koje se sastaju sutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading