KUKOČ ZNA RAZLOGE PARTIZANOVOG PORAZA! Evo ŠTA je presudilo da se Olimpijakos vrati!

Autor:

Sport

29.03.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Promašeni šutevi, previše izgubljenih lopti..."

KUKOČ ZNA RAZLOGE PARTIZANOVOG PORAZA! Evo ŠTA je presudilo da se Olimpijakos vrati!

Foto: Republika

Košarkaši Partizana doživeli su šokantan poraz od Olimpijakosa u Evroligi nakon preokreta rezultatom 69:74. Ovaj poraz je ostavio beogradski tim u vrlo teškoj situaciji uoči poslednja dva kola.

Iako su Pirejci bili lišeni pomoći Srba i u mnogim trenucima izgledali bespomoćno, pojavio se niotkuda Vilijams-Gos i perfektnom igrom u drugom poluvremenu izvojevao trijumf gostiju.

Meču je prisustvala i košarkaška legenda sa ovih prostora Toni Kukoč. Hrvat je posle meča govorio o uzrocima zbog kojih se Partizanu desio šokantan poraz.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Olimpijakos

- Momentum je vrlo bitna stvar u dosta sportova, a pogotovo u košarci. Partizan je imao sve u jednom trenutku, 13 razlike i u tom periodu kada su mogli prelomiti utakmicu u svoju korist - nije se ništa desilo. Promašeni šutevi, previše izgubljenih lopti i jednostavno Grci su pogodili par srećnih šuteva, trojki o tablu, odigrali par kontri nakon Partizanovih pogrešnih dodavanja. Bilo je par prelakih poena iz pika do zicera, što se u bilo kojoj utakmici ne sme desiti, naročito kada je pik između dva beka. To je automatsko preuzimanje sa trojicom ostalih koji moraju videti šta se dešava. Ako čuvaš igrača bez lopte moraš znati gde je lopta, to se ne sme u ovakvoj utakmici propustiti. Na kraju su imali malo više sreće i iskustva. Mislim da Partizan previše očekuje od jednog igrača, a drugi nisu preuzeli individualni inicijativu, što je potrebno u ovakvoj utakmici. Jedan ili dva igrača da preuzmu malo više mislim i da bi Panteru bilo lakše. Na kraju se videlo i da je on izmoren. Vrlo je teško kada Grci koji igraju presing na 3/4 terena, a Partizan se uglavnom brani samo pod svojim košem. Na drugoj strani, Grci su vrlo agresivni na bekovima i vidi se da ima problema sa prenošenjem lopte. To ovi završni napadi nakon 10-12 sekundi opet počinju sa centra. Nema nekih dodavanja, znam da to nisu lagana dodavanja, ali se ponekad i ta dodavanja trebaju dodati na utrčavanja na bekdor. Jednostavno, kretnja bez puno driblinga i nisam video da je Partizan igrao bez puno driblinga - detaljno je objasnio Kukoč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading