SVI SMO TU ZBOG PARTIZANA: Prvi čovek crno-belih zagrmeo na navijače! Evo šta je rekao o Evroligi i Večitom rivalu!

Autor: Vladimir vorih

Sport

27.04.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Obradović se obraća javnosti i pristalicama crno-belih.

SVI SMO TU ZBOG PARTIZANA: Prvi čovek crno-belih zagrmeo na navijače! Evo šta je rekao o Evroligi i Večitom rivalu!

Foto: YouTube.com/printscreen/Sportal

Konačno se dogodilo ono što su sve pristalice Partizana, nestrpljivo očekivale.

Prve reči Ostoje Mijailovića na konferenciji za medije obradovale su navijače:

- Čestitam svima i u klubu, ali i navjačima. Željko Obradović je produžio ugovor sa klubom i želim mu da dugo ostane u Partizanu.

- Ugovor je potpisan na dve godine, s obziroma da ova uprava ima mandat još dve godine, a nakon toga nikome ne mogu da garantujem bilo šta. Cilj je da odbranimo trofej ABA lige i da budemo stalni članovi Evrolige.

Reč je preuzeo i novi/stari trener:

- Nastavljamo gde smo stali. Predsenik je rekao sve. Moram da istaknem da ovo što se događa na našim utakmicama je nestvarno. Želim da zahvalim navijačima na svemu što čine za naš klub. Ipak, moram da naglasim da smo plaćali i kazne koje nisu potrebne. slika iz Arene mora uvek da obiđe svet, a novim mladim navijačima moramo d pokažemo kako se voli Partizan.

- Naše utakmice nisu pitanje pobede i poraza i apelujem na navijače da predstojeće mečeve protiv Budućnosti dočekamo u sportskoj atmosferi. Imamo veliki broj roditelja sa decom na našim utakmicama i to mora biti uvek slika koja odlazi u svet. Partizan je klub koji osećam i volim i srećan sam što ostajem u Partizanu.

Foto: TV Partizan

Dogovor je sklopljen

 

Da li je prethodni period opravdao očekivanja:

- Ambicije su uvek velike i to nas tera na svaki naredni korak. Nisam očekivao da će Partizan u Evroligi ovako izgledati jer je klub prevazišao granice košarke. Mi smo samo akteri koji želimo da obradujemo navijače - istakao je Željko i dodao:

- Imali smo ambiciju da uđemo u osam. Nismo uspeli, ali u narednom periodu ćemo sve učiniti da Partizan izgleda još bolje. Zahvalio bih se svima koji su pomagali i koji će pomoći klubu.

O navijačima je govorio i predsednik Mijailović:

- Imamo zaista najbolje navijače na svetu koji daju dimenziju klubu. Moramo iskoreniti vređanja. Vređanja bivših igrača, političara i drugih, ne sme da bude. Kada vređaju predsednika države izuzetno se loše osećam. Često se događa da nakon takvih uvreda moram da odem da zatražim neku pomoć i zaista se tada loše osećam. Mi imamo najbolje navijače, igrače, trenera, rukovodstvo,... i mešanja u politiku u našoj dvorani ne treba da bude. Moramo graditi lepotu košarke. O Partizanu priča i Evropa i svet i mnogo toga smo doneli i ovom gradu i državi Srbiji.

Ciljevi Partizana su jasni:

- Naša želja je da budemo stalni učesnici Evrolige. Dajemo sve od sebe kako bi imali budžet koji bi nam omogućio još bolje rezultate. Ne možemo da se poredimo sa Realom, ali baš iz tog razloga i navijači moraju da nam stvore uslove kako bi nastavili da gradimo Partizan, jer mi za ovo živimo - zaključio je Ostoja Mijailović

Otkrio je Željko i kada je konačno prelomio da ostane u klubu:

- Kod mene dileme nikada nije bilo, ali verovatno je presudan trenutak bio kda sam na jednoj utakmici nakon skandiranja navijača, simulirao potpisivanje ugovora, mada ističem da kod mene nikada dileme o ostanku u Partizanu, nije bilo. Meni je privilegija da budem sa ovim ljudima jer nas veže ista ideja, a to je ljubav prema Partizanu.

O odnosu sa Večitm rivalom Mijailović je istakao:

- Nije to sukob dva kluba, već dvojice čelnika. Čujem da se pominje i promena na poziciji prvo čoveka Crvene zvezde i očekujem da će u narednom periodu i naši odnosi postati daleko bolji. Rivalu bih samo poručio da jedino i uvek mora samo da nas pobedi na parketu.

Foto: YouTube.com/printscreen/TV Partizan

Obradović se nada daljem napretku u elitnom takmičenju

 

Glavna tema je i licenca za Evroligu:

- Očekujemo sastanke koji će uskoro biti. Mi smo napravili prezentaciju pred Evroligom i na je prihvaćena kao dobra. Cilj jeste da budemo stalni članovi Evrolige, a kada će mo u tome uspeti, videćemo. Mnogobrojni klubovi su oduševljeni kada god dođu u Beograd. Sa svim onim što smo dali za košarku, Partizanu je mesto u elitnom takmičenju - istakao je Obradović

Na istu temu govorio je i Mijailović:

- "A" i "B" licenca su poslovno pitanje. Ne verujem da uopšte bilo kada možemo dobiti "A" licencu jer se sa njom dobija vlasništvo nad takmičenjam. Našu šansu za to smo izgubili pre desetak godina, a zašto se to dogodilo, ne znam. Potpuno bi bili zadovoljni i sa "B" licencom, jer bi time mogli da potpišemo dugoročnije ugovore i sa sponzorima i igračima. Ja verujem da ćemo i naredne godine igrati Evroligu, ali nemam za to nikakve garancije. Željkov ostanak u klubu svakako mnogo znači i kada je dobijanje "B" licence u pitanju, ali da li će do toga doći, ne znam. O tome odlučuju vlasnici takmičenja, ali mislim i da je to u njihovom interesu zbog svega što Partizan sa sobom donosi.

Neizostavno pitanje vezano je za pojačanja:

- Već sada se mnogo imena povezuju sa klubom. Pre neki dan se jedno ime pojavilo u medijima, a ja sam za njega čuo tek kada sam pročitao samu vest. Ono što je prioritet jesu igrači koji su trenutno u Partizanu. Sada smo usmereni na palsman u finale ABA lige. Ozbiljni smo ljudi i jasno je da stalno razgovaramo o igračima koji bi mogli da da unaprede Partizan. Ipak za nas je sada najvažnija polufinalna serija protiv Budućnosti.

Mijailović je na kraju dodao:

- Ne znamo kada će Evroliga odlučivati o "B" licenci. To zavisi od drugih. Međutim, koliko znam sistem se neće menjati naredne sezone i očekujem da Partizan bude deo elite. Želja je da budemo u Evroligi kao pobednici ABA lige, ali i ako do toga ne dođe, očekujem da dobijemo specijalnu pozivnicu kao što smo je dobili pre dve godine, ili Zvezda za aktuelnu sezonu.

Kada je reč o završnici ABA lige, crno-beli se u polufinalnoj rundi sastaju sa podgoričkom Budućnošću, a u seriji koja se igra na dve pobede, imaju prednost domaćeg terena.

Prvi meč na programu je u Beogradu 30. aprila, a revanš je zakazan za 7. april u podgoričkoj dvorani "Morača". Ukoliko bude bilo potrebe, odlučujući treći meč na programu je 10. maja u srpskoj prestonici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading