JOKIĆEV SAIGRAČ PREDVODI KANAĐANE U PARIZU! Tu je i najveća zvezda Tandera!

Autor:

Sport

19.06.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selekcija zemlje "javorovog lista" imaće moćnu ekipu na Olimpijskim igrama.

JOKIĆEV SAIGRAČ PREDVODI KANAĐANE U PARIZU! Tu je i najveća zvezda Tandera!

Foto: Tanjug/AP

Džamal Marej i Nikola Jokić

Košarkaški savez Kanade objavio je širi spisak od 20 igrača koji će konkurisati za tim na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Nakon osvajanja bronzane medalje na prošlogodišnjem Mundobasketu, kanadska reprezentacija je pokazala svoju ozbiljnost i talent, a najnoviji spisak otkriva da će ekipa biti još jača u prestonici Francuske.

Saigrač Nikole Jokića u Denver Nagetsima, Džamal Marej, biće vođa kanadske reprezentacije na Olimpijskim igrama. Iako je propustio Mundobasket zbog povrede, njegovo prisustvo na širem spisku igrača nagoveštava da će verovatno biti deo tima koji će se takmičiti u Parizu.

Foto: Tanjug/AP

Džamal Marej

Pored Mareja, drugi ključni igrač na terenu trebalo bi da bude Šaj Gildžus-Aleksander, koji je zajedno sa Jokićem bio glavni kandidat za MVP nagradu ove godine u NBA ligi.

Osim pomenutih, na širem spisku od 20 igrača nalaze se i ostali talentovani košarkaši poput Kajla Aleksandera, Nikel-Aleksandera-Vokera, Er Džej Bereta, Tre Bel-Hejnsa, Kem Birča, Oše Briseta, Dilon Bruksa, Lugenc Dorta, Zeka Idija, Melvina Edžima, Emfiondua Kabengelea, Trej Lajlsa, Endrjua Nembharda, Keli Olinika, Dvajta Pauela, Fila Skraba, Tomasa Skraba i Endrjua Viginsa.

Kanada se već ranije kvalifikovala za Olimpijske igre, te će imati dovoljno vremena da se spremi za takmičenje. Olimpijske igre počinju 26. jula i traju do 11. avgusta, a kanadska reprezentacija će se u grupnoj fazi takmičenja suočiti sa ekipama Australije, pobednika kvalifikacionog turnira u Grčkoj i najboljeg sa turnira u Španiji. Očekuje nas uzbuđujuće takmičenje na parketu u Lilu i Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading