ANDREJ OSVOJIO PET ZLATNIH MEDALJA! Učenik Matematičke gimnazije ostvario izvanredan uspeh - APSOLUTNI POBEDNIK!

Autor:

Vesti

19.06.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponos Srbije

ANDREJ OSVOJIO PET ZLATNIH MEDALJA! Učenik Matematičke gimnazije ostvario izvanredan uspeh - APSOLUTNI POBEDNIK!

Foto: Matematička gimnazija

Na međunarodnoj Stemko Olimpijadi, održanoj od 2. do 6. juna u Singapuru, učenik Matematičke gimnazije Andrej Drobnjaković ostvario je izvanredan uspeh, osvojivši pet zlatnih medalja.

Andrej se takmičio pojedinačno u četiri naučne discipline: fizici, hemiji, biologiji i matematici, gde je u svakoj kategoriji bio najbolji. Ovaj sjajni rezultat dodatno je upotpunjen njegovim učešćem u timskom inženjerskom izazovu, gde je zajedno sa učenicima iz Uzbekistana, Vijetnama i Kazahstana odneo pobedu, donoseći još jednu zlatnu medalju za Srbiju.

Na osnovu ovih impresivnih postignuća, Andrej Drobnjaković je proglašen apsolutnim pobednikom takmičenja, preneo je RTS.

- Olimpijada je organizovana tako da se učenik takmiči u jednoj ili u dve kategorije, ali sam ja sebi postavio izazov da se takmičim u sve četiri, to, naravno, zahteva ogromnu koncentraciju za svih 180 minuta takmičenja jer je preda mnom bilo 120 zadataka, pa je konstantan napor bio potreban za ostvarenje uspeha -  rekao je Drobnjaković za Tanjug.

- Za kvalifikacije na Olimpijadu bilo je potrebno da ostvarim najbolji rezultat od svih učenika Matematičke gimnazije kako bih ostvario plasman - rekao je Drobnjaković i dodao da mu mnogo znači podrška Matematičke gimnazije, direktorke i svih profesora koji su mu pomogli pri učenju i tokom takmičenja.

Istakao je da je konkurencija bila ogromna i da je više od 200 učesnika iz raznih zemalja Evrope, Azije i Afrike učestvovalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading