NIKOLA KALINIĆ JE ZVEZDIN: Iskusni košarkaš se vratio na Mali Kalemegdan

Autor:

Sport

21.06.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći put oblači crveno-beli dres.

NIKOLA KALINIĆ JE ZVEZDIN: Iskusni košarkaš se vratio na Mali Kalemegdan

Foto: Starsport

Nikola Kalinić u dresu Crvene zvezde

Sve je gotovo, Nikola Kalinić je novi košarkaš Crvene zvezde. On će i zvanično biti treće pojačanje za novu sezonu.

- KK Crvena zvezda Meridianbet sa ponosom obaveštava javnost da se osvajač dve triple krune sa Crvenom zvezdom, Nikola Kalinić vratio kući - objavili su sa Malog Kalemegdana.

 

 

Prema ranijim imformacijama, on će potpisati trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, što će mu omogućiti da se vrati na teren gde je već ostvario značajne uspehe. Finansijski aspekt ovog transfera takođe je značajan, budući da će Kalinić za tri sezone, kako saznaje Sport Klub, zaraditi ukupno pet miliona evra.

Ovaj potez označava Kalinićev treći angažman u Crvenoj zvezdi, nakon što je prethodno nosio njihov dres u periodu od 2014. do 2015. godine, kao i u sezoni 2021-2022. godine. U oba navrata, Nikola je bio ključni igrač u osvajanju sva tri domaća trofeja sa crveno-belima, što dodatno pojačava njegovu vrednost za klub.

Očekuje se da dolazak Nikole Kalinića dodatno ojača Crvenu zvezdu u njihovom nastojanju da naprave iskorak u Evroligi. Sa već potvrđenim dolascima Ajzea Kenana i drugih vrhunskih pojačanja, Zvezda ima ambiciju da napravi iskorak u Evroligi naredne sezone.

U prethodnoj sezoni, Kalinić je u dresu Barselone ostvario prosečan učinak od 7,3 poena, 3,8 skokova i 2,4 asistencije po meču. Kalinić je u prethodne dve sezone nosio dres Barselone, ali pre nego što se vratio u Crvenu zvezdu, imao je uspešne periode u Fenerbahčeu i Valensiji. Ovaj iskusni košarkaš ima bogato iskustvo igranja u vrhunskim evropskim klubovima, što ga čini značajnim pojačanjem za Zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading