SAZNAJEMO: ZVEZDA TRAŽILA DA IGRA PRVI MEČ U ABA BAŠ PROTIV DUBAIJA! Evo šta je razlog

Autor:

Sport

28.06.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusno, nema šta

SAZNAJEMO: ZVEZDA TRAŽILA DA IGRA PRVI MEČ U ABA BAŠ PROTIV DUBAIJA! Evo šta je razlog

Foto: Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda, posle izuzetno uspešne sezone u kome je kompletirana "tripleta" na domaćoj sceni, aktivno radi na spremanju što boljeg tima za sledeću godinu. Otkrio je Nebojša Čović juče koliki je budžet kluba, najavio povlačenje, ali i obelodanio imena novih pojačanja crveno-belih koje su navijači priželjkivali prethodnih sedmica -dolasci Kodija Milera-Mekintajera iz Baskonije i Nikole Đurišića su praktično gotova stvar, dok su crveno-beli i u poodmaklim pregovorima oko dovođenja Tornikea Šengelije iz Virtusa.

Klub su ranije pojačali Ajzea Kenan, Uroš Plavšić i Nikola Kalinić, ali, osim što su aktivni na tržištu, na Malom Kalemegdanu razmišljaju i o svojim igračima i planiraju što bolje i lakše uslove za njih kako bi im oni uzvratili još boljim partijama.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Janis Sferopulos i novo pojačanje Zvezde Uroš Plavšić

Naime, Crvena zvezda će sezonu 2024/25 u AdmiralBet ABA ligi započeti gostovanjem Dubaiju, a prema našim saznanjima to je bila želja čelnika crveno-belih. Razlog je prost i logičan - regionalna liga startuje 20. septembra, a Evroliga tek 13 dana kasnije. Kako bi "odradili" gostovanje na Bliski istok što pre, dok još sezona na Starom kontinentu nije počela, iz tabora Zvezde zatražili su da prvo kolo bude sa Dubaijem. Tako se izbegava i najveće putovanje dok je Evroliga u punom jeku, s obzirom na to da do najvećeg grada Emirata vazdušnom linijom ima skoro 4000 kilometara, što je daleko više od bilo kog gostovanja u Evropi.

Da se ne bi dogodilo da igrači iz Madrida moraju da putuju za Bliski istok, Zvezda će Dubaiju gostovati 20. septembra pa ponovo - ko zna kad.

Poređenja radi, Partizan o tome nije mislio i svoj meč protiv novog člana regionalne lige na gostujućem terenu odigraće tek u drugom delu sezone 14. marta kada će se u Evroligi "lomiti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ga

30.06.2024 10:38

Koja tripla kruna bede bedne