REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: ZVEZDA TRAŽILA HALU PIONIR OD DRŽAVE: Evo šta crveno-beli planiraju i koliko delija će moći da stane

Autor:

Sport

28.06.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preuzimanjem hale "Aleksandar Nikolić" na Malom Kalemegdanu se ne bi odrekli Beogradske arene i prava na nju koja im pripadaju.

REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: ZVEZDA TRAŽILA HALU PIONIR OD DRŽAVE: Evo šta crveno-beli planiraju i koliko delija će moći da stane

Foto: Starsport

Košarkaški klub Crvena zvezda ući će u novu sezonu sa velikim ambicijama i projektima koji će iz korena promeniti košarkašku sliku u našoj zemlji. Crveno-beli su u sezoni za nama osvojili triplu krunu, odnosno Kup Radivoja Koraća, AdmiralBet ABA ligu i Košarkašku ligu Srbije, dok su u Evroligi gotovo do samog kraja bili u konkurenciji za plej-in. U novoj sezoni, kako je na sednici Skupštine kluba rekao predsednik Zvezde Nebojša Čović , ciljevi koje su postavili on i članovi rukovodstva na čelu sa predsednikom Upravnog odbora Željkom Drčelićem, su domaći trofeji, ali i prolaz barem u plej-of Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Imaju velike planove: Nebojša Čović i Željko Drčelić

Međutim, ostali planovi su još ambiciozniji. Zvezda je zacrtala da u novoj sezoni proda  najmanje 15.000 sezonskih karata, da poveća još više udeo domaćih igrača, ali i da se više okrene Hali "Aleksandar Nikolić" koju bi rekonstruisala. Tragom te ideje, Republika je došla do ekskluzivnih saznanja kada su u pitanju Zvezdine namere sa Pionirom.

Republika

Foto: Starsport

Hala Pionir

Zvezda je već povukla konkretne korake i zatražila od države, od nadležnih institucija, da joj se hala "Aleksanar Nikolić" poveri na upravljanje, kao što neki drugi klubovi imaju ingerencije nad halama, stadionima i bazenima. Ukoliko bi dobila ključeve Pionira, koji bi joj tako postao i zvanični dom, Zvezda bi odmah ušla u njegovu sanaciju i uložila ozbiljna sredstva. Naime, plan je da se Pionir potpuno rekonstruiše a njegov kapacitet poveća do čak 18.000 mesta. Upravo bi tako pomenutih najmanje 15.000 delija moglo da se smesti bez problema. Takođe, Zvezda bi u Pioniru poboljšala uslove za rad mladih kategorija, ali i svih ostalih koji budu dolazili u dvoranu.

Međutim, to što bi Zvezda rekonstruisala Pionir kao svoju kuću kojom bi upravljala, ne znači da bi se crveno-beli odrekli svih prava koja joj pripadaju u Beogradskoj areni. Tako bi Zvezda i dalje pojedine utakmice igrala u našoj najvećoj dvorani, u zavisnosti od interesovanja i zauzetosti, ali i trenirala u njoj.

Republika

Foto: Republika

Grb Zvezde bi i dalje mogao da se vidi u Areni kad igra u njoj

Tačnije, u maloj sali Arene, koja je često bila predmet spora sa Partizanom. Naime, iako crno-beli uglavnom treniraju u njoj, po slavu ugovora, Zvezda želi da i ona dobije termine koji joj pripadaju, a čijoj realizaciji ju je sputavao večiti rival.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading