DANAS TUGUJE SVAKI ZVEZDAŠ! Na Vidovdan su PREMINULE dve LEGENDE crveno-belih!

Autor:

Sport

28.06.2024

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Bunjevčević i Slobodan Janković nikad neće biti zaboravljeni.

DANAS TUGUJE SVAKI ZVEZDAŠ! Na Vidovdan su PREMINULE dve LEGENDE crveno-belih!

Foto: Printscreen/Youtube, Starsport

Na Vidovdan, svi kojima je Crvena zvezda u srcu, obeležavaju dve tužne godišnjice.

Tog 28. juna, napustili su nas legendarni košarkaš Slobodan Janković i proslavljeni kapiten fudbalskog tima Goran Bunjevčević, koji će ostati u posebnom sećanju navijača kluba iz Ljutice Bogdana.

Slobodan Janković, rođen 1963. godine u Lučanima, značajan deo košarkaške karijere je proveo u Crvenoj zvezdi, Vojvodini i Panioniosu. Međutim, 28. april 1993. godine zauvek će biti upamćen kao dan koji je drastično promenio njegov život. Tokom meča Panionios - Panatinaikos, iznerviran zbog sudijske odluke, Janković je glavom udario u konstrukciju koša.

Nažalost, taj deo konstrukcije nije bio obložen zaštitnom podlogom, što je rezultiralo katastrofalnim posledicama. Janković je odmah primetio da ne oseća noge, a bolnički pregledi su pokazali da je pretrpeo prelom šestog pršljena. Iako je uspešno operisan, komplikacije su dovele do toga da provede dve nedelje u komi. Nakon što se probudio, ostatak života proveo je u invalidskim kolicima, suočavajući se sa brojnim zdravstvenim problemima, uključujući i probleme sa srcem. Nažalost, preminuo je 28. juna 2006. godine nakon što mu je pozlilo tokom odmora na Rodosu.

Goran Bunjevčević, nekadašnji reprezentativac državnog tima i fudbaler koji je svoju karijeru gradio u ekipama BASK, Grafičar, Rad, Crvena zvezda, Totenhem i holandkom Den Hagu, takođe je ostavio dubok trag u svetu sporta.

Republika

Foto: Starsport

Goran Bunjevčević

Nažalost, više od mesec dana proveo je u komi nakon što je hitno prebačen u bolnicu zbog pucanja aneurizme. Iako je uspešno operisan, izgubio je bitku za život tačno na današnji dan pre šest godina. Posle njegove smrti, odigran je revijalni meč u njegovu čast, simbolizujući sećanje na njegov doprinos fudbalu i sportu uopšte.

Slobodan Janković i Goran Bunjevčević, iako više nisu među nama, ostavili su neizbrisiv trag u svetu sporta i u srcima navijača Crvene zvezde. Njihova sećanja će zauvek živeti kroz sportske uspomene i revijalne događaje posvećene njihovom nasleđu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading