BOMBA: Za njega je NBA liga prošlost - Bobi se vraća?!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.07.2024

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li ovo biti najveći košarkaški transfer ovog leta?

BOMBA: Za njega je NBA liga prošlost - Bobi se vraća?!

Foto: Tanjug/AP

Boban Marjanović

Podrhtava košarkaška planeta. Srpski gorostas blizu odluke da se vrati na Stari kontinent.

Boban Marjanović, 224 cm visoki gorostas, trenutno je član Hjuston Roketsa, ali njegovo nedavno pojavljivanje na revijalnom festivalu Stoiximan Aegean Ball u Grčkoj izazvalo je spekulacije o mogućem povratku u Evropu.

Iako se Marjanović zatekao u Grčkoj, nije želeo da otkriva previše o budućim planovima.

- Razgovaraćemo o tome posle, sada je vreme da uživamo u košarci na ovom turniru - istakao je nekadašnji ljubilac navijača Crvene zvezde.

Marjanović je tokom karijere u Evropi igrao za veliki broj renomiranih klubova, kao što su vršački Hemofarm, moskovski CSKA, Žalgiris, Nižnji Novgorod, kragujevački Radnički, beogradska Mega i Crvena zvezda, čiji je dres nosio od 2013. do 2015. i s kojom je osvojio jednu AdmiralBet ABA ligu, jednu titulu u nacionalnom šampionatu Srbije, kao i dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća.

Republika

Foto: Starsport

S reprezentacijom Srbije je 2017. stigao do srebra na Evropskom prvenstvu

 

Nakon toga, 2015. prešao je u NBA ligu, gde je igrao za San Antonio, Detroit, Kliperse i Dalas pre nego što se pridružio Hjuston Roketsima. Povratak u Grčku, ukoliko do njega dođe, verovatno bi značio da se pridruži Olimpijakosu ili Panatinaikosu, dva najveća košarkaška kluba u Grčkoj.

Marjanović je stekao veliku popularnost i van terena, zahvaljujući neobičnoj visini, ali i veštinama na košarkaškom terenu. Njegovo iskustvo u NBA ligi, gde je igrao za nekoliko različitih timova, sigurno bi bilo od velike koristi za bilo koji evropski klub koji bi ga angažovao.

Dok se spekulacije o mogućem povratku Bobana Marjanovića u Evropu nastavljaju, ostaje da se vidi da li će iskusni centar ostati u Hjuston Roketsima ili će se vratiti na Stari kontinent da bi nastavio košarkašku karijeru. S obzirom na sve što je postigao do sada, sigurno je da će njegov sledeći korak privući pažnju, kako ljubitelja košarke tako i sportskih medija širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ljuba

02.07.2024 07:04

Cuto ti si bre Žarkovacka ekoloska budala.