NOVAK DELI LEKCIJE I VAN TERENA: Đoković pronašao sebe i u novoj ulozi! Da li će ovako provoditi penzionerske dane?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.07.2024

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne libi se da svoje znanje i iskustvo prenese i na druge.

NOVAK DELI LEKCIJE I VAN TERENA: Đoković pronašao sebe i u novoj ulozi! Da li će ovako provoditi penzionerske dane?

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković i ovog ponedeljka se nalazi na drugoj poziciji ATP liste sa ukupno 1.630 poena manje u odnosu na Italijana Janika Sinera.

Istovremeno, Đoković se nakon povrede i operacije kolena priprema za premijerni meč na ovogodišnjem Vimbldonu protiv Čeha Vita Koprive koji trenutno zauzima 123. poziciju na listi najboljih tenisera planete, ali i pored navedenog Novak ima vremena da posavetuje i druge kolege i koleginice o čemu je posvedočila i nekadašnja najbolja teniserka sveta, dvadesetšestogodišnja Naomi Osaka.

Japanka se nije našla na terenima "Sveengleskog kluba" još od 2019. godine, a interesantno je napomenuti da nikada nije uspela da prođe treću takmičarsku rundu na Vimldonu. U međuvremenu je dobila i ćerkicu sa kojom provodi svaki slobodan trennutak, a uoču najprestižnijeg turnira na planeti, obratila se za savet upravo srpskom teniseru.

Osaka je otkrila da je zatražila savete od sedmostrukog šampiona Vimbldona, Novaka Đokovića. Pokušavala je da nauči kako da se snalazi na travi. Đoković joj je savetovao da pobedi strah od povreda, ističući da je važno ustati i nastaviti dalje nakon pada:

- Pokušavala sam da naučim da proklizavam na travi. Pitala sam Novaka kako on to radi. Pokušala sam par puta, ali je bilo zastrašujuće. Rekao mi je da nije važno da li pada ili ne, on ustaje i nastavlja to da radi. Rekao mi je da moram da pobedim strah od toga da ću se povrediti..

Republika

Foto: tanjug/AP

Naomi Osaka je dobila vredne savete od Novaka Đokovića

 

Da podsetimo, na startu ovogodišnjeg Vimbldona Naomi Osaka se sastaje sa Francuskinjom Dajan Pari što će biti njen pvi meč na travi "Sveengleskog kluba" nakon pola decenije.

Ona je istovremeno izrazila radost zbog ponovnog nastupa na ovom prestižnom turniru, ističući da je spremna da ostvari bolje rezultate nego prethodnih godina.

Novak Đoković je još jednom pokazao koliko je i čovek i sportista. Uvek je spreman da pomogne svima koji od njega zatraže savet, što možda i nagoveštava njegovo buduće orpedeljenje kada jednog dana odluči da "reket i patike okači o klin".

 

BONUS VDIEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading