ODMAH POSLE OSVOJENE TITULE! Šampion doneo ŠOKANTNU odluku! Navijači u NEVERICI!

Autor:

Sport

01.07.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao u NBA ligi.

ODMAH POSLE OSVOJENE TITULE! Šampion doneo ŠOKANTNU odluku! Navijači u NEVERICI!

Foto: Tanjug/AP

Vlasnici NBA šampiona Boston Seltiksa, Boston Basketball Partners LLC, objavili su u ponedeljak planove o prodaji većinskog dela franšize ove ili sledeće godine, sa namerom da do 2028. godine prodaju i preostali deo svojih akcija.

Vik Grousbek, član porodice koja predvodi grupu vlasnika, zadržaće svoju poziciju na čelu vlasnika šampionskog prstena dok se ne obavi prodaja.

Boston Seltiksi su nedavno osvojili svoju 18. titulu u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu, nadmoćno trijumfujući nad ekipom Dalas Maveriksa ukupnim rezultatom 4:1 u finalnoj seriji.

 

 

Ova pobeda je samo potvrdila dugogodišnju reputaciju franšize kao jednog od najuspešnijih timova u istoriji NBA lige. Kupljeni su 2002. godine od porodice Gaston za 360 miliona dolara, a prema procenama Forbsa, vrednost kluba se popele na impresivnih 4,7 milijardi dolara.

Iako su Boston Seltiksi jedan od najcenjenijih timova u NBA ligi, postoje i druge ekipe čija je vrednost na berzi veoma visoka. Na primer, Golden Stejt Voriorsi se nalaze na vrhu liste sa vrednošću od 7,7 milijardi dolara, dok slede Njujork Niksi sa 6,6 milijardi dolara i Los Anđeles Lejkersi sa 6,4 milijarde dolara.

Vlasnici Seltiksa ističu da su posvećeni pronalaženju nove vlasničke grupe koja će nastaviti da vodi klub ka dugoročnom uspehu. Nedavni primeri prodaje Finiks Sansa za četiri milijarde dolara i Milvoki Baksa za 3,5 milijardi dolara pokazuju da je tržište za NBA timove veoma aktivno i da postoji veliko interesovanje za ulaganje u ovu vrstu sportskih franšiza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading