SAGA JE ZAVRŠENA! Posle kapitena Partizan ostao i bez ZAMENIKA! Ovo je njegov NOVI klub!

Autor:

Sport

02.07.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli roster kraći za još jedno ime.

SAGA JE ZAVRŠENA! Posle kapitena Partizan ostao i bez ZAMENIKA! Ovo je njegov NOVI klub!

Foto: Starsport

Danima se pričalo o tome, a sada je i definitivno potvrđeno! Danilo Anđušić napustio je Partizan, pošto mu je istekao ugovor sa crno-belima.

Srpski reprezentativac će karijeru nastaviti u Dubaiju, novom članu AdmiralBet ABA lige, pa će uprkos odlasku iz crno-belog tabora i dalje igrati na parketima regionalnog takmičenja.

Bilo je izvesno da neće nastaviti odiseju u crno-belom, a novoformiran klub je otvorio vrata za srpskog šutera, koji tako nastavlja karijeru u AdmiralBet ABA ligi.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Tako Anđušić, posle dve godine provedene u Humskoj, napušta matični Partizan i kreće u novo košarkaško putovanje. Danilo je postao prvo pojačanje za tim iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata, koji je nedavno za trenera imenovao hrvatskog stručnjaka Juricu Golemca.

Podsetimo, prethodnih meseci u konkurenciji za šefa stručnog štaba Dubaija bili su selektor Kine Aleksandar Saša Đorđević i aktuelni kormilar košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, koji je slovio za glavnog konkurenta.

Što se tiče Anđušića, u nedavno završenoj sezoni je imao prosek od 5.8 poena u Evroligi, odnosno 9.3 poena u AdmiralBet ABA ligi.

Kada je u pitanju njegova karijera, sada već bivši ljubimac grobara je košarkaški put započeo u nekadašnjem Hemofarmu iz Vršca, odakle je stigao na pozajmicu u Megu, a potom u sezoni 2012/2013. prvi put u Partizan.

Usledio je odlazak u Virtus iz Bolonje, pa španske Valjadolid i Bilbao, da bi se 2015. ponovo obreo u crno-belom dresu. Naredni transfer bio je u poljski Anvil, onda u rusku Parmu, gde je još nastupao i za Uniks iz Kazanja. Sledeća stanica bila je Igokea, dok je u Francuskoj branio boje Burža i Monaka, pre nego što je treći put potpisao za Partizan 2022. godine.

Sada je došlo vreme za nove izazove...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading