KAKO PROTIV NJIH? Srbiju čeka pakao - selektor Pešić mora posebno da obrati pažnju na potencijalne rivale!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.07.2024

07:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" u Parizu traže novu olimpisjku medalju, ali put do nje neće biti posut ružama.

KAKO PROTIV NJIH? Srbiju čeka pakao - selektor Pešić mora posebno da obrati pažnju na potencijalne rivale!

Foto: Starsport

Svakako jedan od najzanačajnijih takmičenja na predstojećim Olimpisjkim igrama koje se održavaju u francuskoj prestonici, za sve ljubitelje sporta u Srbiji, biće košarkaški turnir.

Srpska košarkaška reprezentacija nije učestvovala na Olimpijadi u Tokiju, a ovoga puta je žreb odlučio da protivnici u grupnoj fazi takmičenja budu selekcije Sjedinjnih Američkih Država, Južnog Sudana, kao i reprezentacija koja će stići iz kvalifikacija koje su u toku.

Međutim, ono što je već sada jasno, jeste činjenica da će upravo kvalifikant predstavljati ni malo lakog protivnika za četu selektora Svetislava Pešića.

Na kvalifikacionom turniru, Litvanija je ostvarila pobedu rezultatom 96:84 protiv reprezentacije Meksika. U ovoj utakmici, Grigonis je dominirao sa 21 poenom, dok su Sabonis i Sedekerskis takođe pružili izuzetne partije. Sa druge strane, Ibara se istakao kod reprezentacije Meksika sa 18 poena. Italija je takođe ostvarila ubedljivu pobedu, savladavši Bahrein rezultatom 114:53. Ova visoka pobeda Italije jasno pokazuje da "azuri" ozbiljno pristupaju ovom takmičenju i da žele da se plasiraju na Olimpijske igre.

 

 

Naredni mečevi kvalifikacionog turnira donose nove uzbuđenja. Litvanija će se suočiti sa reprezentacijom Obale Slonovače, dok će Bahrein odmeriti snage sa Portorikom. Pobednici grupa će se plasirati u polufinale, gde će se boriti za prestižno mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Važno je napomenuti da samo pobednik ovog turnira obezbeđuje vizu za učešće na Olimpijadi.

 

 

Ova takmičenja su izuzetno važna za sve učesnike, a publika će imati priliku da uživa u neizvesnim i uzbudljivim mečevima do samog kraja turnira. Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju ishod ovog takmičenja i nadaju se uspehu svojih omiljenih reprezentacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading