"DOK SE DVOJICA SVAĐAJU": Stvari se vraćaju na svoje mesto? Sledi dan koji Đoković sa nestrpljenjem očekuje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.07.2024

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser u istoriji belog sporta bez većih problema je preskočio prvu prepreku na najprestižnijm turniru na planeti.

"DOK SE DVOJICA SVAĐAJU": Stvari se vraćaju na svoje mesto? Sledi dan koji Đoković sa nestrpljenjem očekuje!

Foto: Twitter.com/Wimbledon

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je na startu savladao Vita Koprivu iz Češke rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 6:2).

Iako su se mnogi pribojavali duela sa nepoznatim kvalifikantom Vitom Koprivom, koji zauzima 123. mesto na ATP listi, Novak Đoković nije dozvolio bilo kakvo iznenađenje, te je od starta duela nametnuo svoj ritam igre, a na kraju upisao ubedljiv trijumf, bez izgubljenog seta.

Novak Đoković je već saznao i ime narednog protivnika. Mladi Džejkob Firnli je ostvario iznenađujuću pobedu nad favorizovanim Alehandrom Morom Kanjasom iz Španije rezultatom 3:0 (7:5, 6:4, 7:6) čime je zakazao duel sa trenutno drugim igračem na ATP listi.

Međutim, Đoković će sa velikom pažnjom ispratiti jedan današnji meč koji u perspektivi može značiti i njegov povratak na mesto koje mu pripada, poziciju "broj jedan" na listi najboljih tenisera planete.

 

 

Danas nas očekuje pravi italijanski derbi na Vimbldonu, gde će se sastati Janik Siner i Mateo Beretini. Ovaj susret bi mogao da bude veoma zanimljiv s obzirom na njihov prethodni meč u Torontu prošle godine, kada je Siner slavio sa 2:0. Međutim, Beretini je igrao vrlo dobro na travnatoj podlozi, što može da učini ovaj meč izuzetno neizvesnim.

Janik Siner, trenutno prvi teniser na svetu, ulazi u meč sa šest uzastopnih pobeda, uključujući i osvajanje prethodnog turnira u Haleu. Iako se malo više namučio u prvom kolu sa Janikom Hanfmanom iz Nemačke, uspeo je da slavi rezultatom 3:1.

Sa druge strane, Mateo Beretini je takođe pokazao svoje umeće na travnatoj podlozi, eliminisavši Martona Fučovića rezultatom 3:1 u prvom kolu. S obzirom na svoje iskustvo i kvalitet igre, Beretini definitivno može biti vrlo nezgodan protivnik za Sinera.

Duel koji potencijalno može doneti iznenađenje, a samim tim označiti i početak kraja "vladavine" Janika Sinera na programu je danas (sreda, 3. jul), a neće početi pre 19.30 časova.

Sve najzanimljivije informacije za ovogodišnjeg Vimbldona možete saznati na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading