ONI SU IZVELI "ZABRANJENI POTEZ": KO JE SVE IGRAO KOŠARKU I U PARTIZANU I U ZVEZDI? Ovo su svi "izdajnici" kojima je "praštana ružna prošlost"

Autor:

Sport

05.07.2024

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uglavnom su svi donosili dobru odluku

ONI SU IZVELI "ZABRANJENI POTEZ": KO JE SVE IGRAO KOŠARKU I U PARTIZANU I U ZVEZDI? Ovo su svi "izdajnici" kojima je "praštana ružna prošlost"

Foto: KK Partizan, Starsport, Printscreen/Youtube/Ljubomir makedonac

Dolaskom Kodija Milera Mekintajera Crvena zvezda dobila je ogromno pojačanje, a delije novog potencijalnog miljenika i to baš zbog prvog komentara koji je naturalizovani Bugarin objavio nakon što je ozvaničen transfer.

Doskorašnji plej Baskonije rekao je kako se vraća na mesto gde mu je karijera krenula nizbrdo, te da se čekanje konačno isplatilo i da je spreman da vrati Partizanu za sve što su mu učinili. Ta objava je kod grobara probudila dodatni gnev, ali nije prvi put da igrač koji je igrao za jednog večitog rivala pređe u redove drugog. Naprotiv - sedmi je, a ni delije nisu ostajale dužne košarkašima koji su prešli na "tamniju" stranu Beograda.

Naime, igrači koji su pre Mekintajera do sada nosili i crveno i crno-beli dres jesu: Lorens Roberts, Tarens Kinsi, Kori Volden, Džejms Gist, Kevin Panter i Matijas Lesor.

Republika

Foto: Starsport

Lorens Roberts

Prvi od pomenute sedmorice uradio je baš "najzabranjeniju" stvar - odmah posle sezone u Zvezdi zadužio je opremu Partizana. Posle solidne sezone pod komandom Svetislava Pešića, okušao je sreću u Americi, ali to mu nije prošlo nakon čega je, posle dužeg razmišljanja, odlučio da, ispostaviće se, donese najbolju odluku u karijeri. U sezoni u Humskoj igrao je ubedljivo najbolju košarku, a sve to je krunisano i triplom krunom, uz učešće na Fajnal foru Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Tarens Kinsi

Nešto blaži "zabranjeni" potez uradio je Tarens Kinsi, koji se posle jedne sezone igranja u Rusiji po odlasku iz Humske vratio u našu prestonicu, ali u redove Crvene zvezde.

I on je doneo jednu od najboljih odluka u karijeri, pošto je bio protagonista najvećeg Zvezdinog uspeha u Evroligi ikada - prolaska među osam najboljih u Evropi. Odigrao je nestvarnu sezonu i u paru sa Kvinsijem Milerom činio čuda na terenu. Zavoleo je delije, a one njega pogotovo, dok ta "romansa" i dan danas traje, pošto se Amerikanac relativno skoro na društvenim mrežama "pohvalio" kako u Zvezdinoj majici šeta u svojoj domovini. Takođe je strašno igrao i u Partizanu, pa su grobari vrlo teško podneli činjenicu da je takve partije pružao i u crveno-belom dresu.

Republika

Foto: Starsport

Džejms Gist

Gist je možda i jedini igrač kome se odluka da zaigra i u redovima drugog večitog rivala nije baš ispostavila kao preterano dobra. On je za Partizan igrao u "zlatno doba", u sezoni 2010/11, a kada se pogleda tim sa kojim je bio u Zvezdi 2019/20, ostaje nejasno kako ta generacija nije igrala barem malo bolje. Sa Lorencom Braunom, Bilijem Beronom i nakratko Kevinom Panterom, Gist je pružao solidne partije sve do dolaska Dragana Šakote, posle čega pada u drugi plan. Grobari ga pamte po suspenziji zbog dopinga, a delije po izjavi da “želi da igra Evroligu, a Crvena zvezda je u Evroligi“.

Republika

Foto: Starsport

Kori Volden

"Kori Volden tope se planine" - fraza je koju su delije koristile za Amerikanca koji je sam platio da izađe iz ugovora sa Partizanom i potpiše za Crvenu zvezdu. I po njoj se može naslutiti da mu je, već posle tog poteza, a kasnije i solidnih partija, lako "oproštena ružna prošlost". Grobarima nimalo lako nije pala činjenica da je njihov miljenik koji je strpao 29 poena Virtusu u ključnom meču za prednost terena u Evrokupu u, zamalo istorijskoj, sezoni sa Trinkijerijem, tako lako odlučio da se preseli u redove ljutog rivala. On je kao razlog naveo da je prelazak u Zvezdu "želja za daljim napretkom", a posle solidne (individualno) sezone pod komandom Saše Obradovića i Dejana Radonjića otišao je u Bajern.

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter i Matijas Lesor

Taman kada je "trend" bivao da bivši igrači Partizana zaigraju u Zvezdi, pojavili su se Kevin Panter i Matijas Lesor kao protagonisti renesanse crno-belog kluba.

Na njihov učinak treba najmanje podsetiti, s obzirom na to da je sve vezano za dvojicu Amerikanaca u crno-belom dresu i dalje sveže. A i šta dodati? Šta reći što grobare neće naterati na suze i podsetiti na ubedljivo najbolju sezonu posle godina patnje u kojoj je Partizan ispustio plasman na Fajnal for Evrolige? Htedoh napisati da su baš Panter i Lesor "krivci" za to, samo što se plejmejker bukvalno smatra krivcem zbog onog ispada u Madridu i tuče koja ih je kasnije koštala plasmana.

Ipak, grobari mu nikad neće zaboraviti mnoge poteze, driblinge, trojke kojima ih je dovodio u ekstazu. On se zadržao godinu dana duže u crno-belom dresu u odnosu na Lesora, ali je Matijas stvorio "posebniju" vezu sa grobarima od Kevina, čini se. I dan danas navodi koliko mu je teško pao odlazak iz Beograda prošle sezone, dok je prethodni put ispraćen ne baš toplo od strane delija zbog zicera koji je promašio u finalu regionalne lige protiv Budućnosti. Panteru je Šakota u Zvezdi ponovo oživeo karijeru, ali je dolazak kod Obradovića podigao na mnogo veći nivo.

Za sada su se igračima većinski ispostavljale kao dobre odluke da posle igranja u redovima jednog večitog odu u drugi, a videćemo kako će proći Mekintajer koji je ponovo doneo prevagu u tom odnosu dolazaka iz protivničkog tima na stranu Crvene zvezde - 4:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading