NA KOLEDŽU DOZVOLJENO DUVANJE! NCAA skinuo marihuanu sa liste zabranjenih supstanci!

Autor:

Sport

05.07.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantne vesti iz SAD.

NA KOLEDŽU DOZVOLJENO DUVANJE! NCAA skinuo marihuanu sa liste zabranjenih supstanci!

Foto: pixabay.com

NCAA, američka nacionalna asocijacija koledž sporta, nedavno je donela odluku da marihuana i proizvodi od kanabisa više ne budu na listi zabranjenih supstanci.

Ova odluka važi za postsezonu koledž fudbala i sva prvenstva Divizije 1.

- NCAA program testiranja na nedozvoljene supstance ubuduće će biti fokusiran na integritet takmičenja, a proizvodi od kanabisa ne donose nikakvu takmičarsku prednost - izjavio je Džoš Vajtman, predsednik Veća NCAA Divizije 1.


Vajtman je istakao da će fokus Veća biti na dobrobiti sportista radije nego na kažnjavanju zbog konzumiranja marihuane i proizvoda od kanabisa. Ova odluka predstavlja značajan pomak u pristupu NCAA prema supstancama koje su do skora bile zabranjene.

Tokom ligaškog dela sezone, koledži i škole imaju svoj sistem testiranja i standarde kojih se pridržavaju. Pravila NCAA primenjuju se u nokaut fazi, a ova nova odluka će uticati na način na koji se supstance poput marihuane tretiraju u ovim fazama takmičenja.

Odluka je doneta na osnovu preporuke NCAA Komiteta za bezbednost u takmičenju i medicinske aspekte sporta, a nakon što su sve tri članice NCAA skinule kanabis sa liste zabranjenih supstanci. Ovo je jasan signal da se pristup konzumiranju marihuane i proizvoda od kanabisa menja u sportu, a fokus se preusmerava ka aspektima integriteta takmičenja i dobrobiti sportista.

Ova odluka je izazvala različite reakcije u sportskoj zajednici, a mnogi ističu da je ovo važan korak ka modernizaciji pravila i prilagođavanju novim saznanjima o upotrebi marihuane i kanabisa. Takođe, ističe se da će ovakav pristup omogućiti sportistima da se otvoreno obrate za pomoć ukoliko imaju problema sa zavisnošću ili zloupotrebom ovih supstanci, bez straha od pretećih kazni ili suspenzija.

Ukidanje zabrane za marihuanu i proizvode od kanabisa od strane NCAA predstavlja značajan korak ka promeni pristupa konzumiranju ovih supstanci u sportu. Ova odluka naglašava važnost integriteta takmičenja i dobrobiti sportista, prateći najnovija medicinska i bezbednosna saznanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading