SPISAK AUSTRALIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE! Na njemu je TANDEM ljubimaca grobara i bivši igrač Zvezde!

Autor:

Sport

05.07.2024

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imaju visoke ambicije u Parizu.

SPISAK AUSTRALIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE! Na njemu je TANDEM ljubimaca grobara i bivši igrač Zvezde!

Foto: www.profimedia.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Australije, Brajan Gordžijan, objavio je spisak odabranih igrača koji će predstavljati "kengure" na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovaj događaj privukao je pažnju javnosti, a sastav reprezentacije izazvao je različite reakcije u košarkaškim krugovima.

Gordžijan je odabrao 12 igrača, dok se među njima ističu neka zanimljiva imena. Izostanak NBA igrača Matisa Tajbula izazvao je izvesnu kontroverzu, ali selektor je odlučio da se osloni na druga rešenja za izazove na najvećoj smotri sportista.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Duop Rit

Tim Australije za Olimpijadu čine Dajson Denijels (Nju Orleans), Metju Delavedova (Melburn), Dante Egzum (Dalas), Džoš Gidi (Čikago), Džoš Grin (Dalas), Džo Ingls (Minesota), Nik Kej (Šiman), Džok Lendejl (Hjuston), Vil Megnej (Tasmanija), Džek Mekvej (Tasmanija), Peti Mils (Majami) i Duop Rit (Portland).

Ono što je posebno zanimljivo, da se na Brajanovom spisku nalaze dva bivša igrača Partizana, Džok Lendejl i Dante Egzum, kao i Duop Rit koji je svojevremeno igrao za Crvenu zvezdu.

Australijska reprezentacija će se takmičiti u grupi A zajedno sa Kanadom i sa pobednicima kvalifikacionih turnira u Pireju i Valensiji. Ovo postavlja izazov pred tim koji će se suočiti sa jakim protivnicima, ali i pružiti priliku za pokazivanje svojih veština i talenta na svetskoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading