SRBIJA PONOVO UBEDLJIVA! "Orlovi" drugi put pobedili Holandiju - Marinković rešetao! Evo koliko poena je postigao Jokić!

Autor:

Sport

07.07.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica je završena rezultatom 95:61.

SRBIJA PONOVO UBEDLJIVA! "Orlovi" drugi put pobedili Holandiju - Marinković rešetao! Evo koliko poena je postigao Jokić!

Foto: FIBA

Vanja Marinković

Košarkaška reprezentacija Srbije se intenzivno priprema za Olimpijske igre u Parizu, a poslednji test meč protiv Holanđana doneo je još jednu ubedljivu pobedu našem nacionalnom timu. Utakmica je završena rezultatom 95:61 (17:21, 31:16, 30:13, 17:11), a najefikasniji igrač u našem timu bio je Vanja Marinković sa 21 poenom, od čega je čak pet puta pogodio trojku.

Aleksa Avramović je takođe imao odličan učinak sa 15 poena, dok je mladi Aleksej Pokuševski dodao 13 poena. Ognjen Dobrić je doprineo sa 11 poena, dok je Nikola Jokić postigao sedam poena. Ovi rezultati su dokaz da naš tim ozbiljno shvata predstojeće takmičenje i da su igrači spremni da pruže svoj maksimum na terenu.


Dok je naša reprezentacija već obezbedila vizu za Olimpijske igre, neke druge selekcije se i dalje bore na kvalifikacionim turnirima. Litvanija i Portoriko su se izborili za finale kvalifikacionog turnira u San Huanu, gde će se boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Litvanci su ubedljivo savladali Italiju rezultatom 88:64, dok su Portorikanci pobedili Meksiko rezultatom 98:78.

Finale između Litvanije i Portorika biće odigrano u noći između nedelje i ponedeljka, a pobednik će se pridružiti grupi C sa selekcijama Srbije, Sjedinjenih Američkih Država i Južnog Sudana. Očekuje se da će ova utakmica biti veoma zanimljiva, a njen ishod će uticati na sastav grupa za predstojeće Olimpijske igre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading