IZRAELCI DONELI ODLUKU: Evo da li Makabi ostaje u Beogradu i naredne sezone! Hapoel možda ode u komšiluk!

Autor:

Sport

07.07.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat u toj zemlji i dalje bukti...

IZRAELCI DONELI ODLUKU: Evo da li Makabi ostaje u Beogradu i naredne sezone! Hapoel možda ode u komšiluk!

Foto: Starsport

Izraelski klub Makabi doneo je odluku da ostane u Srbiji i da svoje evropske utakmice igra u u Beogradu, potvrđeno je iz izvora bliskih žuto-plavima.

Makabi iz Tel Aviva će drugu godinu zaredom svoje utakmice igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić". U pitanju su, naravno, mečevi elitnog košarkaškog takmičenja - Evrolige. Velikan je inače šestostruki osvajač Evrolige i čak 57 puta prvak Izraela. Prošle sezone završio je kao sedmi u ligaškom delu sezone, da bi u plej-of seriji četvrtfinala bio eliminisan od budućeg šampiona Panatinaikosa. S druge strane, Hapoel iz Jerusalima još uvek u dilemi između Beograda i Sofije za svoje nastupe u Evropi.

Ova odluka je više političke nego sportske prirode, a ukazuje na to da se situacija u pojasu Gaze i drugim palestinskim naseljima na zapadnoj obali neće uskoro promeniti. 

- Ostavljena je mala mogućnost da se u toku sezone žuto-plavi vrati u Menora Mivtačim arenu, međutim, u ovom trenutku izvesnije je da će Ponos Izraela dočekati finiš Evrolige i plej-of u prestonici Srbije - piše "Sport klub"

Odluka izraelskih klubova da ostanu u Srbiji za evropska takmičenja ukazuje na to da je politička situacija u regionu takva da se ne očekuju promene u dogledno vreme. Sukob između Izraela i palestinskih naselja bi mogao da potraje duže nego što se trenutno očekuje, što direktno utiče na odluke sportskih klubova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading