HRVATI U SUZAMA! Grčka i Janis IDU u Pariz! Heleni ZGAZILI komšije! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.07.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adetokumbo predvodio svoju selekciju do velikog uspeha.

HRVATI U SUZAMA! Grčka i Janis IDU u Pariz! Heleni ZGAZILI komšije! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaška reprezentacija Grčke ostvarila je značajan uspeh plasiravši se na Olimpijske igre u Parizu, nakon pobede nad Hrvatskom rezultatom 80:69 u odlučujućem meču kvalifikacionog turnira u Atini.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Heleni su preuzeli kontrolu nad utakmicom i na poluvremenu imali prednost od +6. U drugom poluvremenu, Grčka je samo uvećavala vođstvoi i zabeležila sigurnu pobedu.

Ključna je bila treća četvrtina koju su Grci rešili u svoju korist sa 21:14, pa je domaćin u odlučujućih deset minuta ušao sa velikih +13. Nisu se Hrvati predavali, pošto su Dario Šarić, Mateo Drežnjak i Ivica Zubac pružili podršku Hezonji u trenucima kada se lomio meč. Međutim, kada je bilo najvažnije proradio je Janis Adetokumbo koji je važnim poenima u nekoliko navrata odbijao napade rivala.

Janis Adetokumbo, jedan od najboljih NBA igrača, bio je ključni igrač za grčku reprezentaciju, postigavši 23 poena i ostvarivši osam skokova. Pored njega, istakli su se i Jorgos Papajanis sa 19 poena, kao i Nik Kalates sa impresivnim učinkom od 14 poena, 11 asistencija i pet skokova.

Iako se Hrvatska borila, nisu uspeli da pariraju sjajnoj igri Grčke. Zubac je bio najefikasniji sa 19 poena i 13 skokova, dok su Hezonja, Drežnjak i Šarić takođe pružili značajan doprinos sa 15, odnosno 14 poena.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Džejlen Smit i Nik Kalates

Nakon ovog trijumfa, Grčka će se takmičiti u grupi A na Olimpijskim igrama u Parizu, gde će se susresti sa jakim rivalima poput Kanade, Australije, kao i boljeg iz duela Španija - Bahami.

Ovaj značajan plasman Grčke na Olimpijske igre u Parizu predstavlja veliki podstrek za tim i očekuje se da će pružiti izuzetne partije na najprestižnijem sportskom planetarnom takmičenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading