SVE JE GOTOVO: Nikola Mirotić se dogovorio sa Barselonom!

Autor:

Sport

08.07.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo koliko će Mirotić inkasirati.

SVE JE GOTOVO: Nikola Mirotić se dogovorio sa Barselonom!

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

Nakon meseci natezanja i pregovora, konačno je postignut dogovor između Nikole Mirotića i Barselone u vezi sa isplatom novca koji mu pripada nakon raskida saradnje. Barselona je pristala da isplati Mirotiću iznos od čak 20 miliona evra, i to u narednih pet godina, kako je predviđeno sporazumom.

Prošle sezone, Mirotić je napustio ekipu Barselone iako je imao važeći ugovor sa klubom do 2025. godine. Ovaj potez izazvao je niz polemika u javnosti, ali je Mirotić istrajao u zahtevu za isplatu novca koji mu pripada nakon raskida ugovora.

Prema postignutom sporazumu, Barselona će biti obavezna da isplati Mirotiću pomenuti iznos od 20 miliona evra u ratama tokom narednih pet godina. Ovo je značajan događaj kako za samog igrača, tako i za klub, budući da je reč o izuzetno visokoj sumi novca.

Foto: Starsport

Nikola Mirotić u dresu Barselona

Nikola Mirotić je svojim potezom da napusti ekipu pre isteka ugovora izazvao burne reakcije javnosti, ali je istrajao u ostvarivanju svojih prava. Ovaj slučaj dodatno je skrenuo pažnju na pitanje raskida ugovora u svetu sporta i prava igrača u takvim situacijama.

Za Barselonu, isplata ovakve sume novca predstavlja značajan finansijski izazov, dok Mirotićeva upornost u ostvarivanju svojih prava pokazuje važnost poštovanja ugovornih obaveza i prava igrača u profesionalnom sportu. Podsetimo, Mirotić je nakon napuštanja Barselone bio jako blizu Partizana, ali je na kraju promenio odluku i pojačao redove Olimpije iz Milana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading