KAKVA ČAST! Janis nosi zastavu Grčke na otvaranju Olimpijskih igara! Društvo mu pravi SLAVNA šampionka!

Autor:

Sport

10.07.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća zvezda Helena imaće posebnu privilegiju.

KAKVA ČAST! Janis nosi zastavu Grčke na otvaranju Olimpijskih igara! Društvo mu pravi SLAVNA šampionka!

Foto: Starsport

Janis Adetokumbo

Grčka je odlučila da na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu zastavu zemlje ponosno nosi tandem vrhunskih sportista - košarkaš Janis Adetokumbo i atletičarka Antigoni Drisbioti.

Janis koji je član NBA tima Milvoki Baksa, ističe se kao jedno od najvećih imena u grčkom sportu, a upravo je "Grčka zver" dobila posebnu čast da predvodi svoju zemlju na ovom velikom planetarnom takmičenju.

Adetokumbo već godinama dominira najjačom ligom na svetu. Rođen u Atini, Janis je postao simbol uspeha i borbe za svoju zemlju. Njegovo imenovanje za nosioca grčke zastave na Olimpijadi samo potvrđuje status ikone grčkog sporta. Ovaj momak, čija je visina od 2,11 metara i raspon ruku od 2,21 metar, ne samo da je dominirao na terenu, već je i van njega postao uzor mladima širom sveta.

 

 

Sa druge strane, Antigoni Drisbioti, iskusna atletičarka koja se bavi brzim hodanjem, takođe će imati čast da nosi grčku zastavu na Olimpijadi. Ova 40-godišnja sportistkinja osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, a svojim uspesima na Evropskom prvenstvu u Minhenu 2022. godine, gde je osvojila dva zlata, pokazala je da godine nisu prepreka vrhunskim sportskim dostignućima.

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Grčke igraće u "grupi smrti" na Olimpijskim igrama u Parizu, jer se nalazi u grupi zajedno sa Australijom, Kanadom i Španijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading