JOKIĆ BI I NBA PRSTEN DAO ZA TU POBEDU: Nikola bi menjao prestžnu nagradu za OVAJ trijumf!

Autor:

Sport

19.08.2024

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jokić bi sve dao za ovaj trofej.

JOKIĆ BI I NBA PRSTEN DAO ZA TU POBEDU: Nikola bi menjao prestžnu nagradu za OVAJ trijumf!

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić, jedan od najvećih srpskih košarkaša, ostvario je impresivan uspeh 2021. godine osvajanjem NBA prstena sa Denver Nagetsima. Ovaj izuzetan sportski podvig dodatno je naglašen činjenicom da je Jokić tri puta izabran za najkorisnijeg igrača NBA lige, kao i da je bio MVP finala. Nedavno je takođe predvodio reprezentaciju Srbije do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, ostavljajući dubok trag u istoriji srpske košarke.

Međutim, malo je poznato da je Nikola Jokić takođe strastveni ljubitelj konjičkog sporta. Nakon osvajanja medalje na Olimpijskim igrama, Jokić je odmah otputovao u Sombor na hipodrom, gde je njegovo grlo, Aragorn, učestvovalo u kasačkom derbiju. Iako je ovaj konjički događaj bio popraćen velikim očekivanjima, Aragorn je nažalost diskvalifikovan zbog dugog galopa.

Foto: Republika.rs

Veliku strast prema konjima ima Nikola Jokić

Zanimljivo je da, uprkos ulaganju značajnih finansijskih sredstava u konjički sport, Jokićeva grla nikada nisu pobedila u kasačkom derbiju. Ovaj izazov potiče iz činjenice da pravo nastupa u ovom prestižnom događaju imaju samo konji domaćeg odgoja, što je uslov koji Jokićeva grla nisu ispunjavala.

Nikola Jokić je poslednjih godina sve više ulagao u konje, uglavnom pazareći grla italijanskog odgoja. Jedno od najzapaženijih dostignuća bilo je osvajanje čuvene trke "Dužijanca" od strane italijanske kobile Ejmi Del Duomo, koja je Jokiću donela posebno zadovoljstvo i ponos, čak više nego MVP priznanje u košarci.

Sa svojom strašću prema konjičkom sportu i ulaganjem u kvalitetna grla, postavlja se pitanje da li će Jokić, nakon završetka košarkaške karijere, posvetiti više vremena konjarstvu. Možda će se jednog dana naći na sulkama svog omiljenog konja u trci, ostvarujući tako svoj san o pobedi u kasačkom derbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading