NIKAD EMOTIVNIJA ISPOVEST TEODOSIĆA: "Plakao sam zbog toga non stop!"

Autor:

Sport

24.09.2024

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučio da ne želim da pokazujem emocije jer to neko može da iskoristi - jasan je Teo.

NIKAD EMOTIVNIJA ISPOVEST TEODOSIĆA: "Plakao sam zbog toga non stop!"

Foto: Instagram/crvenazvezdakk

Košarkaš Crvene zvezde, Miloš Teodosić, nedavno je gostovao u podkastu "X&Os chat" kod Edina Avdića, gde je otkrio jedan interesantan aspekt svog ponašanja na terenu. Naime, Teodosić je priznao da svesno izbegava izražavanje emocija tokom igre kako bi održao fokus i koncentraciju.

- To su stvari koje meni drže fokus i pažnju da ne bih pola sata pričao o ne znam ni ja čemu i gubio fokus, pa imam te stvari koje radim da bih bio fokusiran za utakmicu. Ne bih sad detaljisao šta i kako... Kada sam bio mali, ja sam plakao non stop. Kada izgubim basket, ja plačem i kad god gubim sam se ponašao tako i odjednom sam prestao i odlučio da ne želim da pokazujem emocije jer to neko može da iskoristi. I rekao sam da više to neću da radim - ispričao je Teodosić.

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

Kroz ovaj intervju, Teodosić je otkrio jedan lični aspekt svog pristupa igri koji može biti inspiracija i izvor motivacije za mlade sportiste koji se suočavaju sa sličnim izazovima u održavanju fokusa i koncentracije tokom takmičenja. Teodosićeva odluka da kontroliše svoje emocije na terenu je još jedan primer kako sportisti izgrađuju svoj mentalni sklop kako bi postigli vrhunske rezultate u svojoj karijeri.

Teodosićeva priča o emotivnom iskustvu i fokusu na terenu pruža uvid u mentalnu stranu sporta i otkriva kako pojedini sportisti pronalaze svoje načine da održe fokus tokom utakmica. Ova priča takođe naglašava važnost mentalne pripreme i discipline u sportu, kao i sposobnost sportista da se prilagode i evoluiraju tokom svoje karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading