BRKA PROBIJA PLAFON! FIBA odala veliko priznanje Stojačiću! (FOTO)

Autor:

Sport

26.09.2024

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bodovi za rangiranje na FIBA listi su pažljivo određeni na osnovu devet najboljih rezultata svakog pojedinca u proteklih 12 meseci.

BRKA PROBIJA PLAFON! FIBA odala veliko priznanje Stojačiću! (FOTO)

Foto: Profimedia

Srpski basketaš Strahinja Stojačić se uzdiže kao vodeći pojedinac na FIBA rang listi muškaraca, sa impresivnim rezultatima u proteklih 12 meseci. Ovaj 32-godišnji Novosađanin je uspešno nadmašio konkurenciju, uključujući i Vortija de Jonga, ključnog igrača koji je odveo Holandiju do zlatnog olimpijskog odličja u Parizu.

Pored Strahinje Stojačića, još dvojica Srba su se našla među najboljih pet na FIBA rang listi. Dejan Majstorović se nalazi na visokom trećem mestu, dok je Stefan Milivojević zauzeo petu poziciju. Njihov uspeh dodatno potvrđuje dominaciju srpskih basketaša u svetskom takmičenju.

Među damama, Holanđanka Nortje Drisen se ističe kao vodeća na FIBA rang listi, sa izuzetnim rezultatima i konstantnom dominacijom. Prate je Pejdž Krozon, Ketrin Pluf iz Kanade, Mari-Ev Paže iz Francuske i Janis Bonstra iz Holandije, čineći najboljih pet ženskih basketašica na svetskoj sceni.

 

 


Bodovi za rangiranje na FIBA listi su pažljivo određeni na osnovu devet najboljih rezultata svakog pojedinca u proteklih 12 meseci, pružajući precizan uvid u njihovu konzistentnost i uspeh na međunarodnoj sceni.

Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Stefan Milivojević i ostali vrhunski basketaši i basketašice su pokazali izuzetnu posvećenost i talent, što ih je dovelo do zasluženih pozicija na FIBA rang listi. Njihov doprinos razvoju ovog sporta je neosporno značajan, a očekuje se da će i ubuduće nastaviti da inspirišu nove generacije basketaša širom sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading