PONOVO SE OGLASIO VRŠAC: "Nije važno šta se kaže, već ko to kaže!"

Autor:

Sport

26.09.2024

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naveli su da imaju druge planove.

PONOVO SE OGLASIO VRŠAC: "Nije važno šta se kaže, već ko to kaže!"

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaški klub Vršac nedavno je izazvao priličnu buru u košarkaškoj javnosti odlukom da odustane od takmičenja u ABA 2 ligi. Ova odluka je izazvala veliku pažnju i polemike u košarkaškim krugovima, a klub je izdao saopštenje u kojem su izneli svoje stavove u vezi sa ovom odlukom.

– Poznati kao klub koji ne pribegava čestim zvaničnim saopštenjima i medijskom eksponiranju, prinuđeni smo ponovo obratiti se javnosti, a u vezi sa izjavama trenera Zlatibora, Strajina Nedovića koje su se danas pojavile u pojedinim medijima, a koje se odnose na našu odluku da odustanemo od igranja u ABA 2 lige ove sezone - rekli su za početak u saopštenju, pa dodali:

– Pre svega, ne možemo reći da smo iznenađeni, kao ni da smo uvređeni niti pogođeni njegovim izjavama, jer se uvek vodimo starom krilaticom da nije važno šta se kaže, već ko to kaže. Nazivati nas neozbiljnim i nekorektnim zbog odluke da u ovom trenutku odustanemo od regionalnog takmičenja jer ne vidimo njegovu smisao je krajnje neprofesionalno, nekolegijalno i da mi kažemo sa mnogo većom težinom nekorektno.

Naveli su da imaju druge planove.

– Dugo smo razmišljali o tome kakav stav želimo zauzeti i u kom smeru želimo ići i ostali smo mu dosledni, za razliku od gospodina Nedovića koji svoje stavove menja ne iz dana u dan, već iz časa u čas. Shvatiti ozbiljno čoveka koji izjavljuje da je njegovom klubu ABA liga, citiramo, "prijala samo turistički, gde su na balonima uživali, družili se i odmarali" bilo bi neozbiljno sa naše strane. Ali takvom čoveku ne možemo dopustiti da blati ime Vršca i svega onoga što naš klub od svog postojanja predstavlja u srpskoj, regionalnoj, a nekada i u evropskoj košarci - pisalo je u saopštenju.

Dovode u pitanje da li je ABA liga uopšte potrebna srpskoj košarci.

– Ne želeći nikoga da vređamo, jer to ne liči na nas kao klub i pojedince koji smo na čelu kluba, ovim putem poručujemo gospodinu Nedoviću da se pozabavi sobom i svojim stavovima i potezima, jer ovim što pokazuje trenutno degradira sam sebe i kao čoveka i kao trenera. Bilo bi jako korisno za košarku, ali prvenstveno za njega lično, da se dogovori sa sobom i odluči se da li srpskoj košarci treba ABA liga i šta nam ona donosi, jer kontadiktorne izjave koje daje štete njemu kao stručnjaku, a ne nama kao klubu sa jasno izraženim stavom – naveo je Vršac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading