ČOVIĆ ODBRUSIO OSTOJI: Predsednik KSS bez ustručavanja odgovorio na kritike

Autor:

Sport

01.10.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno će bure i dalje biti.

ČOVIĆ ODBRUSIO OSTOJI: Predsednik KSS bez ustručavanja odgovorio na kritike

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović i Nebojša Čović

Nebojša Čović odbrusio je Ostoji Mijailoviću! Nekadašnji prvi čovek Crvene zvezde danas je i zvanično stupio na funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije, a onda je podneo ostavku na mesto predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Izbor je usledio po odluci prisutnih delegata, ali nije prošao bez reakcije predsednika KK Partizan, Ostoje Mijailovića. On je istakao da crno-beli nisu podržali kandidaturu Čovića na mesto predsednika Saveza. On je naglasio da KK Partizan ne smatra da je Čović dobar izbor za srpsku košarku, te je izrazio nezadovoljstvo izborom novog predsednika.

- KK Partizan nije podržao kandidaturu novoizabranog predsednika KSS, niti smatra da je on dobar izbor za srpsku košarku. Bez želje da komentarišem ko je kako i zbog čega glasao, moram da napomenem kako 28 od 30 prisutnih delegata (ili prethodna podrška 30 od 33) nije jednoglasno i da je takva definicija jeftin i nepotreban pokušaj obmane. Smatram da predsednik nacionalnog saveza treba da bude ugledan, pošten i sposoban čovek, a da je ovakvim izborom degradiran i postiđen svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u našu košarku - napisao je Mijailović na društvenoj mreži X.

 

 

Na odgovoro Čovića se nije dugo čekalo.

- Te privatne Tvit naloge neću da gledam i gubim vreme na te stvari. Kada dajete izjavu ona više govori o onome ko je daje, nego o onome o kome taj neko priča. Neka javnost procenjuje poštenje, ugled, sposobnost i obrazovanje. Nemamo vremena za to. Mogao je svako da se kandiduje, a 30 od 33 delegata mene podržalo. Nikoga nisam jurio. Na glasanju nije bilo prisudno troje. Nije bio prisutan Filipović iz Partizana, koji se javio da je bio bolestan. Od 30 delegata 28 je glasalo za, nijedan nije protiv, jedan nije predao glasački listić, a to je Darko Jovičić koji je kandidat za potpredsednika. Predat je i jedan prazan glasački listić. Neću time da se bavim, to su ispričane priče i to govori o ljudima koji daju takve izjave. Košarka se baštini u klubovima, a Partizan kao ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitivizama. Meni je drago da mi najveće legende Partizana kao Kićanović, Grbovića i ostali čestitaju, a ostalo - rekao je Čović.

Republika

Foto: Republika

Na novom zadatku, a napadi stari: Nebojša Čović

Posebno je istakao da nije nikada opstruisao Savez niti Predraga Danilovića, već da je Zvezda uvek bila uz Savez.

- Danilović je svoj posao radio koliko je znao, ja nikada neću dozvoliti sebi da ulazimo u to blato. Crvena zvezda nikada nije radila opstrukciju saveza. Za prvi mandat Danilovića sam ja glasao, a za drugi je Filip Sunturlić. Ja nisam dao nijednu lošu izjavu. Dok sam radio posao u Zvezdi radili smo posao časno i pošteno, a ono protiv čega ću se boriti je korupcija, koja je naročito prisutna u ABA ligi. Uticaj pojedinaca koji misle da su moćniji od saveza i od svega. Tom izjavom je dotični pljunuo na delegate. Mi ćemo da radimo normalno sa svima, važni su nam i Partizan i Zvezda, ali ne možemo nikoga da nateramo - dodao je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading