DIRLJIV OPROŠTAJ ČOVIĆA OD ZVEZDE: Ovim rečima se novi predsednik KSS pozdravio od kluba

Autor:

Sport

01.10.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag na Malom Kalemegdanu i u srpskoj i evropskoj košarci kao čelnik crveno-belih.

DIRLJIV OPROŠTAJ ČOVIĆA OD ZVEZDE: Ovim rečima se novi predsednik KSS pozdravio od kluba

Foto: KK Crvena zvezda/X

Nebojša Čović novi je predsednik Košarkaškog saveza Srbije, pa je bilo logično više neće moći da uspešno vodi košarkaški klub Crvena zvezda, već da će se ubuduće starati o celoj srpskoj košarci. Imajući to u vidu, ne čudi da je Čović odmah po izglasavanju za predsednika KSS podneo ostavku na mesto prvog čoveka crveno-belih. Uradio je to Čović dirljivim rečima.

- S obzirom na to da sam danas, 1. oktobra 2024. godine, imenovan na funkciju predsednika KSS, saglasno Zakonu o sportu koji propisuje nespojivost funkcija rukovođenja u više sportskih organizacija, obaveštavam vas da do prestanka mandata na toj funkciji neću moći da obavljam funkciju predsednika KK Crvena zvezda - naveo je Čović u pismu koje je uputio Skupštini KK Crvena zvezda, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Naosvajao se trofeja sa Zvezdom: Nebojša Čović

- Moje imenovanje za predsednika KSS upravo je potvrda istrajnog rada svih nas koji smo godinama timski i zajedno bili deo košarkaškog sistema Crvene zvezde koji je oduvek simbol kvaliteta i ponosa. Koristim priliku da vam se i ovim putem zahvalim, kako na poverenju koje ste mi ukazivali sve ove godine da budem predsednik Crvene zvezde, tako i na podršci da prihvatim odgovornost, ali i privilegiju da budem predsednik KSS. Uveren sam da će naša Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub, koji će nizati uspehe na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, brend naše Srbije, sinonim želja najmlađih u kojima su budući šampioni i reprezentativci naše zemlje i u srcima miliona onih koji su sa tribina najveća snaga Zvezde, želim Vam mnogo uspeha u daljem radu.

Podsetimo, na vanrednoj Skupštini Košarkaškog saveza Srbije (KSS), Nebojša Čović je izabran za novog predsednika, zamenivši na toj funkciji Predraga Danilovića. Od 29 prisutnih delegata, 28 je glasalo za Čovića, dok je jedan bio uzdržan. Čović je odmah predložio četiri potpredsednika Saveza: Nenada Krsića, Anu Joković, Darka Jovičića i Filipa Sunturlića. Takođe su utvrđeni ciljevi koje će KSS imati u narednom periodu. Po imenovanju, Čović se obratio prisutnima, naglasivši važnost predstojećeg perioda i izazova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading