NEBOJŠA ČOVIĆ NOVI PREDSEDNIK KSS? Navodno je u pitanju samo formalnost izbora

Autor:

Sport

24.09.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnik Zvezde dobio ogromnu podršku.

NEBOJŠA ČOVIĆ NOVI PREDSEDNIK KSS? Navodno je u pitanju samo formalnost izbora

Foto: Starsport

Nebojša Čović biće novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije?! Ova vest je plasirana iz izvora bliskog Partizanu, te dodatno pojačava mogućnost da čelnik košarkaškog kluba Crvena zvezda dođe na rukovodeću funkciju u KSS.

Naime, kako je preneo jedan od Instagram naloga na kojem se pojavljuju, uglavnom tačne, informacije u vezi sa dešavanjima u crno-belom taboru, predsednik rivalske Zvezde dobio je podršku 30 od 33 delegata Skupštine krovne košarkaške organizacije u Srbiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @news.pbg

Navodno, inicijativa je potekla od KS Vojvodine, potom KS Regiona Centralne Srbije, Udruženja klubova KLS i KS regiona Južne Srbije. Prvi predlog je stigao u ponedeljak od delegata iz Šapca, danas su Izbornoj komisiji doneti predlozi još 29 delegata. To praktično znači da je izbor Čovića na sednici Skupštine KSS koja bi trebalo da se održi 1. oktobra samo formalnost, jer ovo telo broji ukupno 33 delegata.

Prema istom izvoru, očekuje se da će Nebojša Čović imenovati i novog generalnog sekretara. Kao naslednik Zlatka Bolića najčešće se pominje Dragan Jakovljević, doskorašnji trener zemunske Mladosti.

Republika

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Zna kako se ostvaruje uspeh: Nebojša Čović

Podsetimo, aktuelni predsednik Zvezde, koju je preporodio i sa kojom ređa uspehe, je sredinom devedesetih godina već bio na čelu tadašnjeg KS Jugoslavije. Da bi se ponovo našao na čelu krovne organizacije, sada KSS, po Statutu KSS, treba pet dana pre sednice Skupštine, dakle do 26. septembra, da dostavi biografiju, program rada, kao i imena kandidata četiri potpredsednika (muških reprezentativnih selekcija, ženskih reprezentativnih selekcija, za takmičenje i za finansije).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading