NISU SAMO ZVEZDA I PARTIZAN PONOS SRBIJE: FMP pobedio favorita na premijeri u Ligi šampiona!

Autor:

Sport

02.10.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalna partija Pantera!

NISU SAMO ZVEZDA I PARTIZAN PONOS SRBIJE: FMP pobedio favorita na premijeri u Ligi šampiona!

Foto: Instagram/aba.liga

Kuzmić na meču sa Peristerijem

Košarkaši FMP su započeli svoju evropsku odiseju na domaćem terenu pobedom nad grčkim Peristerijem rezultatom 70:58. Premijera kluba iz Železnika u evropskim takmičenjima nakon mnogo godina obeležena je na najbolji mogući način, te je tim Pantera pokazao da je spreman za izazove koji ih očekuju u FIBA Ligi šampiona.

Izabranici trenera Saše Nikitovića su dominirali tokom celog meča, a posebno su se istakli iskusni Matic Rebec, Vojislav Stojanović i Stefan Lazarević. Njihova igra je bila ključna za rešavanje svih dilema oko pitanja pobednika, posebno tokom drugog poluvremena.

Utakmica je počela sa ne preterano efikasnim napadima oba tima, pri čemu su se posebno istakle samo tri trojke u prvom poluvremenu. Međutim, domaći tim je uspeo da postepeno gradi vođstvo i na kraju prvog poluvremena imao deset poena viška u odnosu na protivnika.


U drugom poluvremenu, "panteri" su uspeli da održe prednost, dok je grčki tim imao poteškoća u pronalaženju puta do koša. Iako su gosti pokušali da se vrate u igru, FMP je odbio njihove napade i sigurnom igrom došao do zaslužene pobede.

Najefikasniji igrač u domaćem timu bio je Vojislav Stojanović sa 18 poena, dok su Matic Rebec, Jovan Novak, Stefan Lazarević i Danilo Tasić takođe doprineli pobedi sa dvocifrenim brojem poena. Sa druge strane, Si Džej Haris se istakao sa 21 poenom za grčki tim.

U drugom kolu FIBA Lige šampiona, košarkaši FMP će se suočiti sa turskim timom Manisa na domaćem terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading