SMAILAGIĆ BOLJI OD PANTERA: ŠOK NA OTVARANJU EVROLIGE! Biće ova sezona puna uzbuđenja

Autor:

Sport

03.10.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senzacija u Kaunasu

SMAILAGIĆ BOLJI OD PANTERA: ŠOK NA OTVARANJU EVROLIGE! Biće ova sezona puna uzbuđenja

Foto: Starsport

Alen SMailagić sa saigračima iz Partizana

Košarkaši Žalgirisa napravili su prvo iznenađenje ove sezone u Evroligi pobedivši Barselonu rezultatom 74:67 na svom terenu u Kaunasu u prvoj rundi. Litvanci su dominirali tokom većeg dela meča, vodeći od početka do kraja, iako je Barsa uspela da ih sustigne tokom treće četvrtine. Bivši igrač Partizana, Kevin Panter, postigao je 11 poena uz dva skoka i jednu asistenciju za poraženu ekipu, dok se Alen Smailagić nije preterano istakao.

Raspoloženi za domaći tim bili su novi igrač Silvan Francisko sa 19 poena i Ignas Brazdeikis sa 17, dok su na strani Barselone Niko Laprovitola i Džabari Parker ubacili 12, odnosno 11 koševa. Ključna za pobedu Žalgirisa bila je serija u poslednjoj četvrtini kojom su preokrenuli rezultat u svoju korist.

Olimpija Milano, uprkos silnim ulaganjima ovog leta, ponovo je razočarala svoje navijače, izgledajući kao nižerazredni tim. I pored dolaska novih kapitalnih pojačanja poput Nenada Dimitrijevića i Zeka Ledeja, uz Mirotića i kostur iz prošle sezone, Italijani su izgubili od Monaka u gostima rezultatom 93:80. Kneževi su dominirali tokom meča, sa Alfa Dijalom koji je postigao 20 poena, dok su Eli Okobo, Mumahed Žaite i Furkan Korkmaz dodali po 14, odnosno 10 koševa.


Na drugoj strani, Armoni Bruks je ubacio16 poena, Nenad Dimitrijević i Zek Ledej su postigli po 11, dok je Ševon Šilds dodao 10 poena. Panatinaikos je pobedio inferiornu Albu u prvom meču, a podsetimo da su još tri duela trenutno na programu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading