NAKIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA! Košarkaš spreman za spektakl, pa poručio - Pobićemo se sa njima!

Autor:

Sport

07.10.2024

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On zaslužuje minutažu.

NAKIĆ PUCA OD SAMOPOUZDANJA! Košarkaš spreman za spektakl, pa poručio - Pobićemo se sa njima!

Foto: Starsport

Mario Nakić i Aleksej Pokuševski su pokazali svoj potencijal u nedavnoj utakmici protiv Cibone u AdmiralABA ligi. Obojica su dobili priliku da zaigraju i to su iskoristili na najbolji mogući način. Njihova izdanja su bila impresivna, a obojica su odigrala preko 25 minuta, što je izazvalo oduševljenje među navijačima.

- Maksimalno ozbiljno smo pristupili utakmici, sa maksimalnim poštovanjem prema Ciboni. To smo i pokazali jer smo igrali do kraja utakmice. To nam je bilo najbitnije i sada da mislim sa samopouzdanjem uđemo u sledeću nedelju - rekao je Nakić.

Prošlosezonski član Igokee je sada bio statistički najbolji igrač utakmice jer je imao 18 poena, pet skokova i četiri asistencije za indeks 25. Ipak, ističe da ga poeni ne zanimaju previše

- Već sam rekao, mislim da se desilo da sam dao te neke trojke, da mi se otvorilo tako, ali stvarno ne gledam jednu utakmicu. Ne ulazim razmišljajući o tome da treba dajem poene ili nešto. Već šta god da treba da radim na terenu, da bi pomogao ekipi, to radim. Stvarno se trudim svaki minut da iskoristim, i kad sam na terenu, kao i naravno na treningu. Ako se ovako nešto desi - super, a ako ne stvarno radim i druge stvari, trudim se da pomognem ekipi - rekao je Nakić.

Evroliga je pred vratima i ova dvojica igrača sada imaju priliku da se dokažu na najvišem nivou. Iako ne treba očekivati slične partije protiv Reala, jasno su pokazali treneru Obradoviću da zaslužuju šansu i u duelima sa evroligaškim ekipama. Posebno Nakić, koji dobro poznaje parket u Madridu, budući da je prošao kroz njihovu omladinsku školu.

- To je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Moramo da igramo čvrsto, jako, motivisano da se spremimo što bolje i da izađemo na teren da se “pobijemo” sa njima i naravno radićemo, ovaj spremaćemo se kako treba ove nedelje, stvarno ovaj nadam se dobro partiji u Madridu - jasan je Nakić.

Aleksej Pokuševski, koji se nedavno vratio u redove Partizana posle četvorogodišnjeg angažmana u NBA ligi, pokazao je svoje kvalitete na terenu. Iako se još uvek privikava na novu sredinu, Pokuševski je pružio izvanredno izdanje. Njegovo kretanje, odbrambene sposobnosti, asistencije i precizni šutevi su bili impresivni, a posebno se istakao sjajnim driblingom. Sa 15 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, Pokuševski je zaslužio aplauze i pokazao da može značajno doprineti timu.

Njihov doprinos i angažovanje su poslali jasan signal treneru Obradoviću da zaslužuju minutažu i protiv evroligaške konkurencije. Nakić je posebno istakao važnost pripreme i motivacije za meč protiv Real Madrida, naglašavajući da je potrebno da ekipa pokaže čvrstoću, jaku motivaciju i spremnost za izazov.

Partizan se suočava sa sitnim problemima povreda, ali se očekuje da će Brendon Dejvis biti spreman za meč protiv Reala, dok se nazire i povratak Ajzeea Majka u tim. Uprkos izazovima, ekipa je fokusirana na pripremu za naredni meč i spremna da se suprotstavi Real Madridu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading