SFEROPULOS NIJE PONOSAN NA IGRAČE, ALI JESTE SREĆAN: Trener Zvezde ne da im da polete

Autor:

Sport

09.10.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grk spustio loptu na zemlju posle drugog trijumfa u Evroligi.

SFEROPULOS NIJE PONOSAN NA IGRAČE, ALI JESTE SREĆAN: Trener Zvezde ne da im da polete

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju sa 78:71 (25:20, 17:14, 17:15, 19:22) u krcatoj Beogradskoj areni u drugom kolu Evrolige, a trener Janis Sferopulos blistao je od sreće. A kako i ne bi kada su vodili crveno-beli gotovo svih 40 minuta i imali i 16 poena prednosti u jednom trenutku. Međutim, nije dao svojim igračima da polete.

- Rano je da budem ponosan na njih. Srećni smo jer smo dobili utakmicu pred našim navijačima. Kontrolisali smo je od početka do kraja. Baskonija je dobar tim, nisu odustajali, borili su se do kraja. Pravili smo prave odluke, čuvali loptu i upisali smo bitnu pobedu. Čestitam svojim igračima. Navijači su nam puno pomogli. Ispunili su dvoranu. Drago mi je da smo im doneli sreću. Spremni smo da idemo ovako korak po korak i u Evroligi i u AdmiralBet ABA ligi - rekao je Sferopulos.

Republika

Foto: Starsport

Blistao: Džoel Bolomboj

 

Njegovi izabranici odlično su otvorili meč. Posle kraćeg vođstva Baskonije sa 4:0 Zvezda je počela da pogađa trojke u seriji, pa je vrlo brzo bilo 15:6 za srpski tim. Ono što je bilo dobro je da se raspucalo više igrača, a sem kraće krize kada su Španci prišli na 20:15 nije bilo drame.

Međutim, kada je Nedović pogodio trojku, pa za dva poena uz Bolombojev koš između Zvezda je stekla dvocifrenu prednost, a ona je do odlaska na poluvreme rasla do 12 poena razlike u više navrata. Nažalost, usledili su crni minuti, pa je Baskonije sa pristojnim zaostatkom otišla na veliki odmor – 42:36.

Srećom, gde su crveno-beli stali u prvom nastavili su u drugom poluvremenu, pa je Kalinić pogodio trojku. U jednom trenutku je Zvezda imala I maksimalnih 14 poena prednosti (54:40), ali je Baskonija uspela da se primakne malo, s tim da vođstvo domaćina nije išlo ispod deset poena.

Poslednja deonica donela je dramu ni iz čega. Domaći košarkaši su čvrsto držali konce igre u svojim rukama i diktirali tempo, što je u jednom trenutku rezultiralo prednošću od 16 poena razlike – 65:49. A onda je Zvezda stala. Baskonija je držala domaći tim dugo bez poena i prišla na 65:58. Usledila je prava drama jer je Baskonija prišla na 66:62. Sreća pa je tu bio Bolomboj. Prvo je “zalepio rampu” Holu, a onda pogodio daleku dvojku da bi se lakše disalo. Ispostavilo se da je to bilo to I da gosti nisu mogli ništa više u penal završnici.

Narednu utakmicu u Evroligi, posle Baskonije, Zvezda će odigrati 15. oktobra na gostovanju Fenerbahčeu. Pre toga, u subotu 12. oktobra, crveno-beli će ugostiti Igokeu u AdmiralBet ABA ligi.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading