DOBRIĆ BLISTAO NAKON TRIJUMFA NAD BASKONIJOM: "To nam je bio plan!"

Autor:

Sport

09.10.2024

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imali smo pad u Splitu, morali smo da reagujemo i saberemo se - navodi Dobrić.

DOBRIĆ BLISTAO NAKON TRIJUMFA NAD BASKONIJOM: "To nam je bio plan!"

Foto: Starsport

Ognjen Dobrić

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i drugi trijumf u novoj sezoni Evrolige! Posle Pariza u Francuskoj savladana je i Baskonija u Beogradu sa 78:71 (25:20, 17:14, 17:15, 19:22) u krcatoj Beogradskoj areni. Vodili su crveno-beli gotovo svih 40 minuta pred svega odličnom.

Jedan od onih koji se nisu proslavili na ovom susretu, ali su ipak dali svoj doprinos jeste Ognjen Dobrić. On je nakon pobede nad Baskonijom istakao da je odrađen odličan posao i je ispoštovan dogovor.

- Stvarno smo odradili odličan posao u ovoh 40 minuta, pogotovo u odbrani. U napadu smo imali malih padova, nismo izgledali sjajno. Ali što se tiče odbrane, odtadili smo šta smo planirali. Odbrana na Hauardu i nekim igračima je stvarno funkcionisala onako kako smo se dogovorili. Sve je dobro izgledalo, upisalo smo drugu pobedu - rekao je Dobrić i dodao:

- To nam je bio plan, da Hauard ne šutira. Držali smo se njega. Postavili smo takvu odbranu. Ja sam ulazio i čuvao njega, ali je sve zasluga tima. Nismo mu davali da diše, da šutira i ulazi u ritam. On može da napravi velike probleme, da za 20 minuta ubaci 30 poena. Ekipa je odradila odličan posao na njemu i to je jedna od bitnijih stvari za pobedu - jasan je on.

Zvezda ima početak iz snova u Evroligi sa skorom od 2-0, a Dobrić se nada da će biti u samom vrhu.

- Pa, iskreno, ne znam. Imali smo dobrih startova, ali ne sećam se da smo imali 2:0. Lepo je, nadam se da ćemo dugo biti u vrhu. Ako ne u samom vrhu, onda među najboljima - poručuje reprezentativac Srbije.

Posebno se dotakao navijača.

- Uvek je posebno, videli ste kako su nas bodrili i pratili nas na terenu. Kako smo mi disali, tako su i oni. I mislim da ekipa zbog toga izgleda sve bolje i bolje i to je jako bitan faktor. Imali smo pad u Splitu, morali smo da reagujemo i saberemo se. Da odigramo koliko nam trena za pobedu. Takvi kiksevi više ne sme da se događaju, treba da se dižemo sada i u ABA ligi. Mislim da će sve izgledati bolje i bolje, dobro je da imamo veliki roster i da sve to i iskoristimo na pravi način - podvukao je Ognjen Dobrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading