SAZNAJEMO! Pod ovim uslovima je Pešić pristao da bude selektor!

Autor:

Sport

17.10.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da će dobiti od Čovića to što traži!

SAZNAJEMO! Pod ovim uslovima je Pešić pristao da bude selektor!

Foto: KSS

Svetislav Pešić je trenutno pred potpisom ugovora za selektora košarkaške reprezentacije Srbije, ali je ranije pri razgovoru sa novim predsednikom KSSNebojšom Čovićem, pričao malo drugačiju priču.

Kako Republika nezvanično saznaje, Pešić je pristao da ostane selektor, ali pod određenim uslovima. Tražio je da ima pomoćnog trenera, možda čak i dva, koji će od njega naučiti posao i pomagati mu pri obavljanju istog. Takođe, osoba koja bude Pešićeva desna ruka će i preuzeti celokupan posao selektora kad za to dođe vreme.

Nekoliko važnih imena je u opticaju za obavljanje te dužnosti, a to su: 

  • Petar Božić, glavni trener London lajonsa,
  • Dušan Alimpijević, glavni trener Baškitaša,
  • Darko Rajaković, glavi trener Toronto reptorsa i 
  • Ognjen Stojaković, pomoćni trener Denver nagetsa.
  • Republika

    Foto: Starsport

    Pešić će opet voditi reprezentaciju do medalje

     

    Podsetimo, Pešić je nakon prvih pregovora otkrio da je razgovarao sa novim predsednikom, ističući da je došlo vreme za promene te da je spreman da pomogne Čoviću i novom treneru koliko god je potrebno. Naglasio je važnost početka novog olimpijskog ciklusa i potrebu za svežim pristupom u srpskoj košarci.

    Imam neke druge planove u životu želim nešto drugo da radim. Nemam 57 nego 75 godina. Ne osećam apsolutno nikakvu obavezu ni prema kome. Ono što osećam je samo odgovornost prema igračima sa kojima sam radio u predthodne tri godine i to je ono što meni "smeta" u mojoj definitivnoj odluci - rekao je Pešić, pa je dodao:

    Čoviću sam već rekao novi predsednik, novi tim, novi potpredsednici, sve novo, početak novog olimpijskog ciklusa, novi trener, novo sve. Ne bežim od toga pomognem Čoviću i novom treneru koliko im pomoć od mene treba. Ništa novo nemam da saopštim - istakao je Pešić.

    BONUS  VIDEO:

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading