ZVEZDA - BARSELONA: Crveno-beli otvorili četvore oči - Barselona gubi kontrolu!

Autor:

Sport

18.10.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li Crvena zvezda ostati neporažena u Evroligi?

ZVEZDA - BARSELONA: Crveno-beli otvorili četvore oči - Barselona gubi kontrolu!

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda - KK Barselona

(25:26; 47:44; )

 

TOK MEČA

8. minut - Crvena Zvezda - Barselona 59:54. Panter pogađa sa poludistance, bio je previše sam. Nedović napada Nunjeza i dobija faul, a Lazić ulazi umesto Kalinića. Daum ponovo pokušava za trojku i pogađa! Ovo je njegov osmi poen u ovoj četvrtini. Kodi pravi faul na Ernangomezu da spreči lake poene, a izlazi zbog tri faula. Lazić odlično brani, krade loptu, ali Daum promašuje u ranom napadu.

Met dodiruje loptu, pa ostaje posed za Zvezdu.

7. minut -  Crvena Zvezda - Barselona 59:54. Miler-Mekintajer ide do kraja! Pogađa preko Satoranskog uz kontakt—odličan potez Kodija! Penjaroja traži tajmaut!

6. minut - Crvena Zvezda - Barselona 57:54. Parker promašuje poludistance, a Nedović dobro brani. Nedović vodi napad, dodaje Bolomboju, koji je fauliran od Abrinesa, što je njegov treći. Anderson ulazi na teren. Kodi skoro gubi loptu, ali ostaje posed Zvezdi. Daum uz kontakt polaže! Veseli promašuje težak šut preko Kalinića.

5. minut - Crvena Zvezda - Barselona 55:54. Parker promašuje trojku, ali Laprovitola ne uspeva iskoristiti ofanzivni skok—dobra odbrana Zvezde! Kalinić diže trojku u piku s Bolombojem i pogađa, Zvezda vodi! Kodi pravi faul nad Veselim, što pomaže da se odbrana konsoliduje. Nedović se vraća na teren.

4. minut - Crvena Zvezda - Barselona 52:54. Daum promašuje šut nakon dodavanja Kenana, što je loš početak druge deonice. Veseli ponovo pogađa sa poludistance. Sferopulos reaguje tajmautom jer Zvezdi previše dopuštaju šuteve. Daum uzima iznuđeni šut za tri poena!

3. minut - Crvena Zvezda - Barselona 49:52. Veseli pokušava šut sa poludistance, ali promašuje nakon niza pogodaka u meču. Daum dobija loptu na niskom postu protiv Laprovitole, koji pravi faul da spreči lake poene. Kodi dodaje loptu Kenanu, koji nepotrebno šutira i promašuje. Na drugoj strani, Parker promašuje, ali Satoranski vraća loptu unutra preko Kodija.

2. minut - Crvena Zvezda - Barselona 49:50. Laprovitola ostaje sam na trojci, a Mekintajerova odbrana popušta—Argentinac pogađa. Kalinić dodaje Kodiju, koji prosledi loptu Kenanu, ali on iz teške pozicije promašuje. Daum hvata ofanzivni skok i zakucava!

1. minut - Crvena Zvezda - Barselona 47:47. Daum počinje drugo poluvreme na četvorki, uz Kalinića, Kodija, Mitrovića i Kenana. Laprovitola vraća loptu Parkeru, koji sa levih 45 stepeni pogađa trojku. Kalinić dodaje Mekintajeru, ali Kodi promašuje trojku. Satoranski napada, ali Laprovitola gubi loptu. Zvezda ima tranziciju, ali gubi loptu u reketu.

Početak treće četvrtine

Kraj druge četvrtine

10. minut - Crvena Zvezda - Barselona 47:44. Napad ide preko Ernangomeza, koji dodaje Parkeru—vidi se nedostatak centra. Kalinić napada, ali Kenanu izbija loptu; ostalo je 3.5 sekundi do kraja napada. Kodi promašuje trojku, ali Zvezda vodi. Nunjez napada Kalinića, Ernangomez hvata ofanzivni skok i vraća loptu unutra. Sferopulos traži tajmaut za poslednju sekundu. Ostalo je 2.1 sekunda, Teodosić ulazi u igru. Teo izvodi loptu, Kodi uzima trojku uz zvuk sirene! Cela Arena na nogama!

9. minut -  Crvena Zvezda - Barselona 44:40. Kalinić prima loptu, pokušava prodor, ali promašuje. Ernangomez je fauliran od Bolomboja i ima dva slobodna bacanja, izlazi Bolomboj zbog trećeg faula, a menja ga Mitrović. Jago ima probleme s kolenom, ne zna se hoće li nastaviti. Ernangomez promašuje prvo bacanje, ali pogađa drugo. Mekintajer dodaje Kaliniću, koji iz niskog posta šutira i pogađa!

8. minut - Zvezda u prednosti 42:39. Igrači Zvezde ostaju u mismeču u reketu, pa Parker pogađa preko Kenana. Kodi igra u piku sa Bolombojem i dodaje Rokasu, koji pogađa ključnu trojku! Na drugoj strani, Dobrić faulira Pantera, iako se ne slaže sa odlukom, sledi slobodno bacanje. Dobrić izlazi, a menja ga Kalinić, dok Panter pogađa oba bacanja.

7. minut - Crvena Zvezda - Barselona 39:35. Nunjez dodaje Brizueli, koji promašuje trojku. Zvezda ima priliku da poboljša rezultat, ali Rokas gubi loptu usled statičnog napada. Mitrović pravi faul na Parkeru u kontranapadu, što je njegov poslednji mali faul - izlazi iz igre, a menja ga Bolomboj. Ernangomez ponovo dobija loptu od Nunjeza i postiže poene preko Bolomboja u reketu. Kodi pokušava flouter, ali šut je prekratak.

6. minut - Crvena Zvezda - Barselona 37:33. Kevin Panter se vratio na teren, a navijači su ga pozdravili. Dobrić pokušava prodor, promašuje, ali ostvaruje ofanzivni skok, a zatim dodaje dva poena Metu. Penjaroja traži tajmaut, a Zvezda je trenutno u fantastičnom ritmu!

5. minut - Satoranski dodaje Laprovitoli, koji promašuje trojku, ali Zvezda se brani ofanzivnim skokom. Laprovitola pravi faul na Dobriću. Ajzea Kenan ulazi umesto Nedovića, dok obojica još nemaju ritam. Mitrović ležerno gubi loptu, ali Zvezda sprečava lake poene. Laprovitola pravi korake, lopta ide Zvezdi.

4. minut - Crvena Zvezda - Barselona 35:33. Satoranski prodire i pogađa uz faul Mitrovića, a zatim koristi i dodatno bacanje. Nedović pokušava u piku sa Mitrovićem, ali Veseli izbija loptu. Dobrić iznenada krade loptu, što je odličan potez. Veseli pravi faul i sprečava kontranapad Zvezde. Nedović se ponovo postavlja u piku sa Rokasom, a Litvanac pogađa trojku!

3. minut - Crvena Zvezda - Barselona 32:30. Met je potpuno sam za trojku, ali nakon ofanzivnog skoka, Laprovitola lako pogađa polaganje. Sferopulos, ljut na odbranu, traži tajmaut.  Jago napada Veselog u piku sa Mitrovićem i fantastično postiže dva poena.  Laprovitola pokušava poludistancu, ali promašuje. Jago pravi faul nad Satoranskim, donoseći novi napad za Barselonu. Satoranski promašuje ispod koša, a Zvezda u tranziciji pogađa dva poena preko Jaga, koji zatim uspešno izvede slobodno bacanje.

2. minut - Trenutni rezultat 27:28. Laprovitola, udvojen, dodaje loptu Veselom, koji sa poludistance pogađa i cepa mrežicu preko Luke Mitrovića - fantastičan potez! Nedović pokušava da prodre, ali Veseli ga blokira. Nedović traži faul, ali sudije ne reagiraju. Dobrić prekida tranziciju Barselone faulom. Sferopulos besan traži tajmaut

1. minut - Prednost crveno- belih 27:26. Dobrić odlično brani i uspeva da ukrade loptu! Nedović šalje loš pas ka Mitroviću, što dovodi do gubitka lopte, ali zatim dolazi do odlične reakcije u odbrani—Dobrić dobija pas u reketu i polaže. Dobrić agresivno čuva Laprovitolu, a lopta se prebacuje do Andersona u korner, koji promašuje. U tranziciji, Dobrić gubi loptu, ali uspeva da se iskupi u odbrani tako što izbaci loptu u aut i spreči lake poene Barselone.

Početak druge četvrtine

Kraj prve četvrtine

10. minut - Crvena Zvezda- Barselona 25:26. Teodosić je promašio težak šut pokušavajući "dva za jedan", ostavivši loptu bez obruča. Barselona napada preko Satoranskog, a Laprovitola dodaje Veselom, koji lako polaže ispod koša. Zvezda ima poslednji napad, ali igrači su se zbunili i Jago je na kraju izveo šut iz očaja, koji je promašio.

9. minut - Zvezda vodi 25:24. Lopta se sjajno kreće, a Jago ostaje potpuno sam na istoj poziciji kao malopre—ovaj put pogađa trojku! Met promašuje u duelu 1 na 1 sa Rokasom, ali Jago ponovo pogađa trojku sa slične pozicije, nakon niza fintiranja. Ipak, Satoranski odgovara trojkom, što je šteta za Zvezdu.

8. minut - Satoranski dodaje Veselom, koji biva fauliran od Giedraitisa. Laprovitola izbacuje loptu Veselom, koji pogađa daleku dvojku. Teodosić dodaje Bolomboju, koji loptom pogodi Veselog. Jago pokreće napad, Kalinić promašuje, ali Zvezda zadržava loptu. Jago dobija šut za trojku, ali promašuje. Bolomboj pravi svoj drugi faul i izlazi, a Veseli koristi priliku za dva slobodna bacanja, koja uspešno pogađa.

7. minut - U sedmoj minuti, Kalinić postiže trojku nakon pametnog napada domaćih, čime Zvezda prelazi u vođstvo 16:15. Arena je eruptirala od oduševljenja—ovo je prvo vođstvo crveno-belih!

6. minut -  U šestoj minuti, rezultat je 13:15 za Barselonu. Nunjez dodaje loptu Ernangomezu, koji postiže poene. Kalinić se suočava s Panterom, udvaja ga odbrana, ali on uspešno postiže koš. Parker promašuje, a Kodi ubrzava tranziciju, ali ga faulira Nunjez. Održava se prvi televizijski tajmaut, a meč je do sada bio uzbudljiv.

5. minut -  11:13 za Barselonu. Teodosić je izveo sjajan pas za Mekintajera, koji prolazi ka košu. Ipak, na drugoj strani, Teo ispada iz odbrane, a Kalinić pravi faul na Ernangomezu prilikom šuta. Faul se zapravo beleži Teodosiću, a Vili promašuje još jedno slobodno bacanje, ovo je njegov drugi promašaj večeras, a promašuje i treće.

4. minut - Trenutni rezultat je 7:13 za Barselonu. Zvezda ponovo gubi loptu zbog loše komunikacije, a Panter brzo postiže poene. Kalinić ulazi u prodor, dolazi do faula od Abrinesa.

Teodosić menja Kenana, nadajući se da će poboljšati igru Zvezde. Kalinić koristi oba slobodna bacanja. Nunjez postavlja napad Barselone, dodaje Ernangomezu, koga faulira Bolomboj. Ernangomez pogađa, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje.

3. minut - Rezultat je 5:9 za Barselonu. Mekintajer pokušava da šutne trojku nakon dobre odbrane Barselone i lošeg napada Zvezde, ali promašuje. Zvezda pravi faul, a lopta se stalno prebacuje na Pantera. Ipak, Zvezdina odbrana uspeva da se dobro postavi, što dovodi do tranzicije i Kenan postiže trojku! Arena se uzburkala, ali to nije dugo potrajalo, Parker ostaje slobodan u desnom uglu i pogađa trojku.

2. minut - U drugoj minuti, rezultat je 2:6 za Barselonu. Kalinić preuzima inicijativu i uzima faul od Abrinesa, pokazujući svoje liderske sposobnosti u trenutku kada ekipa nije znala šta da radi. Kodi dodaje loptu Bolomboju, koji se uz dosta truda uspeva da poentira ispod koša. Panter se dobro kreće bez lopte, koristi blokove i uspeva da se oslobodi Kenana, što mu omogućava da izvede trojku.

1. minut - U prvoj četvrtini meča, Crvena zvezda se suočava s Barselonom, koja vodi 0:4. Bolomboj i Ernangomez se nadmeću za loptu, a prvi napad pripada Zvezdi. Daum pokušava da igra leđima, ali gubi loptu. Kenan greši pas prema Daumu, što dovodi do nove izgubljene lopte za Zvezdu. Na drugoj strani, Ernangomez postiže lake poene nakon ofanzivnog skoka. Zvezda ima problema sa početkom meča. 

Početak prve četvrtine:

Startne petorke
Crvena zvezda:
Kodi, Kalinić, Kenan, Bolomboj, Daum.

Barselona: Nunjez, Panter, Parker, Ernangomez, Abrines.

UOČI MEČA:

Košarkaški klub Crvena zvezda dočekuje Barselonu u večerašnjoj utakmici Evrolige koja je izazvala pravu jagma za kartama. Nakon tri odigrana kola elitnog takmičenja, Zvezda se nalazi na vrhu tabele, jedini je neporaženi tim u takmičenju, a nakon što je Barselona u sredu uveče savladala Monako, crveno-beli su ostali usamljeni na vrhu tabele sa stoprocentnim učinkom.

Foto: Sofascore.com/printscreen

 

U prva tri ovosezonska meča puleni trenera Janisa Sferopulosa su savladali u francuskoj prestonici ekipu Pariza rezultatom 80:77. Grotlo Beogradske arene je "progutalo" Baskoniju (78:71), dok su najbolju partiju od početka nove takmičarske godine crveno-beli prikazali u Istanbulu gde je savladan Fenerbahče rezultatom 76:57.

Ulaznica za večerašnji meč odavno nema. Najveća dvorana na Balkanu rasprodata je i sasvim je jasno da će Barselonu koja je u prve tri takmiačrske runde ostvarila dve pobede i jedan poraz, dočekati preko 20.000 navijača koji će zasigurno predstavljati vetar u leđa srpskom i regionalnom šampionu koji će pokušati da stigne do trećeg trujumfa nad katalonskim klubom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading