ZVEZDA ODNELA POBEDU! Neverovatna dešavanja u toku meča, ali Budućnost na kraju popustio!

Autor:

Sport

21.10.2024

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo čudnih stvari se događalo na utakmici.

ZVEZDA ODNELA POBEDU! Neverovatna dešavanja u toku meča, ali Budućnost na kraju popustio!

Foto: Starsport

BUDUĆNOST - ZVEZDA 73:75

(17:16, 20:17, 21:19, 15:23)

KRAJ MEČA

Crvena Zvezda je odnela pobedu u gostima crnogorskog kluba Budućnost rezultatom 75:73.

Zvezda je veoma loše otvorila meč, upisali su samo jedan koš iz igre za uvodnih šest minuta, kada je pogodio Majk Daum trojku. Ipak, u završnici prve četvrtine je uspela da se probudi i dođe do egala, pošto su odbrane dominirale (17:16). Loše su izabranici Janisa Sferopulosa započeli i drugu deonicu, u jednom trenutku je Budućnost imala i dvocifrenu prednost. Ipak, na kraju je Zvezda ponovo uhvatila priključak i sa -4 čeka drugo poluvreme. Najraspoloženiji kod Zvezde je Kodi Miler-Mekintajer sa sedam poena, pet skokova i tri asistencije, prati ga Džoel Bolomboj sa 6 poena i četiri skoka. Kod Budućnosti Fledžer Megi ima devet poena i jedan skok, dok je Nikola Tanasković upisao šest poena i pet skokova. 

Zvezdu je do pobede predvodio Nemanja Nedović sa 24 poena (6/8 za tri poena) uz tri skoka i isto toliko asistencija, pratio ga je Kodi Miler-Mekintajer sa 13 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Treći sa najboljim učinkom bio je Džoel Bolomboj, koji je završio meč ranije zbog povrede, upisao je osam poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

TOK MEČA 

DRUGO POLUVREME

Četvrta četvrtina

KRAJ - Odbranila se Zvezda. Gedraitis je fauliran kao poslednji igrač odbrane. Nesportski faul! Polovičan je bio Rokas 1/2. Nedović je izbacio loptu. Kraj meča, pobeda Zvezde – 75:73.

10. minut - U pravom momentu Nedović pogađa novu trojku, van balansa, njegova šesta pogođena! Novi poeni za Rajta, Budućnost vodi 73:72. Još 32 sekunde do kraja! Teodosić fauliran tokom postavljanja bloka. Siguran je bio sa penala 2/2. Ostala je 21 sekunda do kraja, Budućnost ima napad za pobedu. Zvezda vodi 74:73.

9. minut - Ponovo loš šut Milera-Mekintajera, još jednom neprecizan sa poludistance. Rajt pogađa za dva poena – 71:69. Tajm-aut Sferopulos.

8. minut - Novi faul Plavšića, njegov četvrti. Rajt ne 0/2 sa penala, a onda Plavšić fauliran na zakucavanju. Polovičan je sa penala 1/2. Odbranila se Zvezda. Nerešeno je 69:69

7. minut - Promašaj Kalinića za tri poena, dobra rampa Plavšića nad Omićem. Ne pogađa Gedraitis trojku, ali ofanzivni skok Plavšića. Ne pogađa Kodi za dva poena. 69:68

6. minut - Nesportski faul Plavšića, tražio je čelendž Žakelj. Omić neprecizan sa linije penala 0/2. Laki poeni za Rajta, loš napad Zvezde, Kodi gubi loptu i novi poeni za Rajta – 69:68

5. minut - Dobra odbrana Crvene zvezde, istekao je napad Budućnosti. Lep protok lopte kod crveno-belih, ali Kalinić ne pogađa otvorenu trojku. Bez poena na obe strane, Zvezda vodi 68:65

NASTAVAK - Košarkaši Zvezde su se vratili na teren, sledi zagrevanje i nastavak meča. Deo hale je ispražnjen! Konačno posle prekida od 20 minuta meč je nastavljen, deo publike je napustio dvoranu.

PREKID - Treći prekid na meču! Sudije su otišle u svlačionicu. Prema informacijama iz prenosa, arbitri traže pražnjenje dela hale. Košarkaši Zvezde su izašli sa terena i uputili se ka svlačionicama. Čeka se dalja odluka i pražnjenje hale.

4. minut - Nesportski je bio faul Nedovića, pogodio je Omić jedan penal. Posle promašaja Sulajmona, pogodio je Omić za dva poena. Odličan napad Zvezde, Gedraitis je pogodio trojku. Faul u napadu Omića na drugoj strani, Nova trojka Nedovića, "zapalio" se Nemanja! Zvezda vodi, 68:65.

3. minut - Dobra odbrana Zvezde, a onda je Kodi fauliran pri šutu. Siguran je bio plejmejker crveno-belih 2/2. Na drugoj strani Sulajmon ne pogađa za tri poena, a onda Nedović gubi loptu. Zaustavlja Omića u kontri faulom.

2. minut - Faul Plavšića nad Rajtom pri šutu. Siguran je košarkaš Budućnosti. Na drugoj strani trojka Nedovića. Razigrao se bek crveno-belih. 62:60

1. minut - Plavšić pogađa na asistenciju Mekintajera. Solomo pogađa iz odbojke, a onda nova trojka Nedovića

Treća četvrtina

 

 

10. minut - Sjajno dodavanje Nedovića za Mekintajera, potom trojka Rajta uz zvuk sirene za 58:52, pred poslednju deonicu

9. minut - Kamenjaš koristi izlazak Bolomboja, vezuje četiri poena iz reketa. Nedović nova trojka.

8. minut - Daum ne pogađa trojku, a onda Omić pogađa za dva poena. Na drugoj strani precizan je i Nedović.

7. minut - Dobra odbrana Zvezde, a onda je Nedović pogodio za tri poena. Na drugoj strani, Tanasković fauliran. Siguran sa penala 2/2. 48:45

6. minut - Odbranila se Zvezda, a onda je Kalinić, fauliran posle skoka. Polovičan je bio sa penala 1/2. Na drugoj strani, loša reakcija Bolomboja, nezgodno se oslonio na nogu, pao na pod i uhvatio se za koleno. Uz pomoć saigrača je napustio parket.

5. minut - Još jedan loš napad Zvezde, Rajt za Kamenjaša koji lako pogađa. Tajm-aut Sferopulos. Serija 7:0 Budućnosti. Faul nad Kodijem, koji je siguran sa penala 2/2. 46:42

4. minut - Još jedna odlična odbrana Zvezde, potom odlično pozicioniranje Majka Dauma. Naterao je Rajta na faul. Kenan gubi loptu, Slavković lako u kontri do poena. Loš napad Zvezde, promašio je Bolomboj. Faul Kodija. Trojka Megija, Budućnost vratila prednost – 44:40.

3. minut - Krade loptu Kodi, a potom dobra akcija za Bolomboja, koji pogađa iz skraćenog kornera. Potom dobra odbrana Zvezde, a onda Kenan pogađa trojku. Zvezda vodi 39:40

2. minut - Dobar prodor Kalinića, faul Megija pri šutu košarkaša Zvezde. Siguran je bio Nikola 2/2 sa penala. Odlična odbran Kalinića, ukrao je loptu košarkašima Budućnosti, a onda gubi loptu. Pravo u ruke Slavkoviću. 39:35

1. minut - Dobar napad Budućnosti na startu drugog poluvremena, pogodio je Kamenjaš. Potom izgubljena lopta Zvezde i faul Kenana nad Ferelom. Odbranili su se crveno-beli, nije pogodio Ferel sa poludistance. 39:33

PRVO POLUVREME

 

 

Druga četvrtina

10. minut - Tanasković pogađa oba bacanja. Sjajna asistencija Teodosića za Mekintajera. Teodosić polovičan sa penala za 37:33 na poluvremenu.

9. minut - Dobar napad Zvezde, Kenan pogađa uz faul, siguran je i sa penala. Kenan zaustavlja napad Budućnosti faulom. Teodosićeva rampa nad Sulajmonom, a onda Miler-Mekintajer u kontri ne pogađa na obruču. Ostala je lopta za Zvezdu, a onda prelepa akcija Kodi baca lob dodavanje za Bolomboja, koji zakucava. Tajm-aut Budućnost. 35:30

8. minut - Megi nije pogodio trojku, na drugoj strani ni Kenan nije uspeo da pogodi sa distance. Potom faul Bolomboja nad Megijem u šutu za tri poena. Pogodio je 3/3. U nastavku nova izgubljena lopta crveno-belih, a to kažnjava Tanasković. Ponovo je Budućnost na +10 – 35:25.

7. minut - Još jedna dobra odbrana Zvezde, a onda faul Ilića nad Kalinićem.Novi pokušaj Teodosića za tri poena, ali ne pogađa. Ostaje 30:25.

6. minut - Bolomboj dolazi do poena posle asistencije Kodija. Tek šesti poen Zvezde u ovoj četvrtini, a prošlo je već šest minuta. Dobra odbrana Zvezde, nije pogodio Kamenjaš. Rajt zaustavlja kontru crveno-belih. Teodosić pogađa za tri poena. Zvezda iz tajm-auta pravi 5:0 seriju. 30:25

5. minut - Konačno Zvezda dolazi do poena, pogodio je Nikola Kalinić. Potom dobra odbrana crveno-belih i faul Jovanovića nad Kalinićem. Gledali su arbitri dal ima osnove za nesportskim faulom, ali na kraju samo običan. Kalinić ne pogađa za tri poena, ali na drugoj strani pogađa Sulajmon. Dvocifrena prednost za Budućnost – 30:20. Novi tajm-aut Sferopulosa.

4. minut - Greška u napadu Budućnosti, ali greši i Zvezda,  Gedraitis je napravio faul u napadu u kontri. Treća izgubljena za crveno-bele od starta. Nova trojka Megija, ne uspeva da uzvrati Jago istom merom. Zvezda ima 2/11 za tri. Budućnost na +9 – 27:18.

3. minut - Loša napad Zvezde, na drugoj strani Omić pogađa sa poludistance.Tajm-aut Janis Sferopulos. Dobar protok lopte i napad Zvezde, ali Gedraitis nije uspeo da pogodi sam otvorenu trojku. Ostaje 24:18 za Budućnost.

2. minut - Odbranila se Zvezda, Jovanović je promašio šut za tri poena. Kontra Zvezde i poeni Nedovića posle dodavanja Gedraitisa. Tajm-aut Andrej Žakelj. Dobra odbrana Mitrovića nad Omićem, promašaj Jaga za tri poena. Pogađa trojku Fledžer Megi – 22:18.

1. minut - Mekinli Rajt se brzo obrušio na koš Crvene zvezde i u osmoj sekundi napada pogodio za dva poena. Na drugoj strani promašaj Nedovića, a potom izgubljena lopta Budućnosti. Jago nije precizan u nastavku, Budućnost vodi – 19:16

Prva četvrtina 17:16

10. minut - Izgubljena lopta za Budućnost, Nedović lako poentira u kontri. Na drugoj strani strani dobra kombinacije Ilića i Omića. Jago je pokušao za četiri sekunde da pretrči teren i pogodi trojku, ali nije bio uspešan. Budućnost vodi 17:16.

9. minut - Dobra odbrana Zvezde, a potom Miler-Mekintajer fauliran na obruču. Polovičan je bio sa penala 1/2. Loša odbrana Zvezde, dozvolila je tri ofanzivna skoka i tri pokušaja za tri poena. Na kraju je pogodio Mekinli Rajt. Odmah uzvraća Gedraitis – 15:14.

8. minut - Gubi loptu Ferel, laki poeni za Kodija na obruču. Trojku pogađa Đorđije Jovanović za novo vođstvo Budućnosti – 12:10.

7. minut - Miler-Mekintajer je bio precizan sa polu distance, promašaj Slavkovića. Potom je precizan Kamenjaš, posle ofanzivnog skoka, a onda zakucavanje Bolomboja. Budućnost vodi 9:8. 

6. minut - Odbranila se Zvezda, a onda je Nedović nije pogodio šut za tri poena preko ruke, samo što je ušao u igru.Četvrti promašaj Sulajmona, a potom pravi i faul. Zvezda je postigla jedan koš za samo šest minuta igre.

5. minut - Još jedan loš napad Zvezde, Miler-Mekintajer nije uspeo da pogodi za tri poena. Daum pravi prvi faul, potom još jedan njegov nad Ferelom, koji pogađa. Siguran je i sa penala. Dobra odbrana Budućnosti, a potom je i Zvezda uspela da sačuva koš. Miler-Mekintajer je pokušao da izvuče faul za tri poena na polovini terena, ali se Slavković sklonio. Lopta je za Budućnost, TV tajm-aut.

4. minut - Uspela je Zvezda još jednom da se odbrani, a onda je Majk Daum pogodio za tri poena. Prva trojka za crveno-bele i prvi poeni iz igre. Zvezda je zaustavila Ferela, ali Kamenjaš se dobro snašao. Lopta je ostala za Budućnost, a poeni na kraju za Tanaskovića.

Nerešeno je 4:4.

3. minut - Kalinić je uspeo da iznudi faul Slavkovića, a potom pogodi jedan od dva penala. Treći šut Sulejmona, ima 0/3. Na drugoj strani Kenan nije uspeo da pogodi trojku, a ni Bolomboj posle ofanzivnog skoka. Zvezda i dalje na jednom poenu. Budućnost vodi – 2:1.

2. minut - Ferel je upisao prve poene za Budućnost, na drugoj strani još jedna dobra odbrana Budućnosti, nije uspeo da pogodi Nikola Kalinić. Loš šut Sulejmona, odbranila se Zvezda. Budućnost vodi 2:0.

1. minut - Meč je počeo! Miler-Mekintajer je pokušao sa polu distance, ali nije bio precizan. Na drugoj strani Sulejmon takođe nije bio precizan. Odlična odbrana Slavkovića na Daumu, nije uspeo Amerikanac da uputi šut na vreme. 

PRE MEČA

Crvena zvezda nakon prvog duplog kola u Evroligi nastavlja da takmičenje u AdmiralBet ABA ligi. Rival crveno-belih je podgorička Budućnost, a meč koji se igra u "Morači" možete pratiti uživo na portalu "Republika.rs".

Gostujući meč košarkaša Crvene zvezde kod podgoričkog kluba Budućnost, odigraće se danas u 19 časova.

Izabranici Janisa Sferopulosa nisu otvorili sezonu u regionalnom nadmetanju onako kako su želeli, pošto su u prva četiri kola izgubili dve utakmice.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Za razliku od aktuelnog šampiona, Podgoričani imaju maksimalan učinak 4-0 i za sad su uz Partizan jedina neporažena ekipa u ligi.

Nema sumnje da je za tim Andreja Žakelja ovo najveći izazov u dosadašnjem toku sezone, pošto su do sad u ABA ligi pobedili Mornar, Split, Igokeu i Zadar.

Što se cvrveno-belih tiče oni ovu utakmicu igraju posle poraza od Barselone u Evroligi. U tom susretu potrošnja je bila velika, jer je rešen nakon produžetka.

Budućnost je prošle sezone ubedljivo trijumfovala u "Morači" (84:62), dok je u Beogradu bilo 95:86 za crveno-bele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading