ZVEZDA U DEBELOM MINUSU: Real se vrti oko +20

Autor:

Sport

24.10.2024

22:16 >> 22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kampaco "uništava" bivšu ekipu

ZVEZDA U DEBELOM MINUSU: Real se vrti oko +20

Foto: Starsport

Real Madrid - Crvena zvezda Meridianbet 71:54

(22:10, 24:19, 25:25)

TOK MEČA

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut - Dek lagano poentira iz tajm-auta. Nesportski faul je dosuđen Ibaki, nakon što je njega faulirao Gedraitis. Obojica su morali napolje, pa su njihove penale realizovali Musa i Daum. 71:54

9. minut - Plavšić sada ide i na zakucavanje, lepo je iskoristio otvoren prostor. Jago se izborio za poziciju za šut i pogodio trojku. Mateo ništa ne prepušta slučaju i zove tajm-aut.

8. minut - Evo i prvih poena Plavšića na meču.

7. minut - Dobrić dobro trči kontru i koristi pas Teodosića.

6. minut - Abalde preko dve ruke pogađa za dva.

Republika

Foto: Starsport

Nemoćni košarkaši Zvezde

5. minut - Protiv Kampaca se večeras jednostavno ne može igrati. Taman kada je Teodosić pogodio trojku da razmrda ekipu, Argentinac je uzvratio istom merom, a onda dobio i dva penala koja je iskoristio.

4. minut - Precizan je Teodosić oba puta sa bacanja. Tavares pokazuje suvu dominaciju ispod koša i zakucava pored nemoćnih igrača Zvezde.

3. minut - Uzvraća sa trojke Nikola Kalinić. Hezonja pogađa iz izuzetno teške pozicije, a Mitrović odgovara poenima na drugoj strani.

2. minut - Evo konačno poena za Zvezdu, Kalinić je ostao sam ispod koša. I taman kad su crveno-beli bili na pragu ukradene lopte, pogađa trojku Endiaje.

1. minut - Serija grešaka na startu na obe strane.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Davidovac ne može da pogodi oba bacanja, već samo jedno, ali Kenan precizan oba puta u narednom napadu. Kampaco može kako hoće i za kraj prvog poluvremena pogađa oba penala. 46:29

9. minut - Dobar prodor Jaga koji beži Kampacu i za sada je možda najbolji igrač gostiju. Opet Fakundo diže halu na noge neverovatnim dodavanjem za Endiaja.

8. minut - Kenan pogađa dugu dvojku, a Kampaco ide na liniju penala odakle je precizan oba puta.

7. minut - Ponovo je Daum taj koji postiže koš za goste i opet za dva. Džanan Musa je karakteristično izborio faul i pogodio dva bacanja.

6. minut - Real je prosto nezaustavljiv, Dek pogađa novu trojku, a Endiaje ide na novo zakucavanje nakon ukradene lopte.

Republika

Foto: Starsport

Kalinić protiv Hezonje

5. minut - Ništa ne mogu da pogode crveno-beli. Jedini način da ostanu u igri je šut sa distance, ali on ih za sada uopšte ne služi.

4. minut - Musa je fauliran na šutu, ali je realizovao samo jedan penal. Serija Real Madrida je 7-0 nakon što je Ibaka pogodio dodatno bacanje. Krizu gostiju dodatno je produbio Ljulj novom trojkom.

3. minut - Slaba zonska odbrana Zvezde posle tajm-auta i pogađa trojku Musa.

2. minut - Jago napada Ibaku i poentira uz faul snažnog centra Reala! Realizuje i dodatni penal. Kakvo dodavanje Teodosića za Mitrovića! Ima Zvezda koga da odgovori Kampacu!

1. minut - Evo konačno dobrog napada Zvezde završenog trojkom Gedraitisa.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Davidovac je iskoristio nesmotren faul Kampaca da pogodi dva penala. Poslednje poene u četvrtini postiže Gabrijel Dek iz reketa. 22:10

9. minut - Hezonja sam kao duh pogađa novu trojku.

8. minut - Kalinić promašuje trojku, a fenomenalni Kampaco razdvaja odbranu gostiju i ide na polaganje. Kakav je igrač Fakundo - nezaustavljiv je. Pogodio je uz prekršaj, ali su sudije rekle da je Mitrović na zemlji napravio faul. Nezadovoljan je tom odlukom Ćus Mateo koji traži čelendž. Arbitri ostaju pri prvobitnoj odluci.

7. minut - Međutim, sada Edi Tavares vrlo jeftino pravi nesportski faul nad Kalinićem. Nikola pogađa jedan od dva penala.

6. minut - Plavšić za sada ne može ništa protiv Tavaresa koji ponovo poentira za dva.

5. minut - Crveno-beli nemaju nikakvog rešenja za razigrane Madriđane. Tavares lagano zakucava i tera Sferopulosa na tajm-aut. Atraktivno zakucavanje Dauma i dobra reakcija igrača. Endiaje je ostao potpuno sam na trojci i to iskoristio. Kalinić na drugoj strani uzvraća istom merom.

4. minut - Zvezda promašuje i treću otvorenu trojku.

3. minut - Kampaco šalje asistenciju kroz noge za Endiajea, a onda nestvarni Fakundo upošljava i Abaldea.

2. minut - Loši napadi i Zvezde i Reala. Domaćin ima već dve izgubljene lopte, ali evo prvih poena Tavaresa ispod koša.

1. minut - Kodi pogađa sa poludistance za početak, pa slede nepovezani napadi na obe strane.

 

 

MEČ JE POČEO

20:00 - Ni Nemanja Nedović neće igrati večeras! Iz Madrida stižu vesti da će ponajbolji igrač crveno-belih od početka sezone iz predostrožnosti preskočiti duel sa kraljevskim klubom.

19:45 - Umesto povređenog Džoela Bolomboja, večeras će u sastavu biti Uroš Plavšić.

UVOD

Nakon teško izvojvanog trijumfa u Podgorici nad ekipom Budućnosti u okvriu regionalne AdmiralBet ABA lige (75:73), košarkaši Crvene zvezde Meridianbet se okreću novim izazovima u elitnom evropkom košarkaškom takmičenju.

 

 

U prethodnom meču Evrolige puleni trenera Janisa Sferopulosa poraženi su od Barselone u grotlu Beogradske arene nakon produžetaka (94:98), a sada je pred njima novo iskušenje protiv drugog španskog velikana u okviru pete takmičarke runde.

Lider Evrolige je rešen da se izdigne iznad navedenog poraza od katalonskog giganta i da na krilima podgoričkog trijumfa pokaže da je sposoban da na teškom gostovanju u "VIZINK centru" stigne do velikog košarkaškog skalpa.

Republika

Foto: Starsport

Nema ga narednih mesec dana: Džoel Bolomboj

Otežavajuća okolnost po regionalnog šampiona je što večeras u sastavu neće biti Džeol Bolomboj, verovatno najbolji igrač Zvezde Meridianbet od početka sezone. Povredio se u Podgorici i čeka ga pauza od još najmanje mesec dana, a ni novopridošli Filip Petrušev nije stigao na vreme kako bi igrao u ovoj rundi.

Direktan prenos meča iz Madrida ljubitelji košarke će moći da prate na kanalu TV Sport klub 1. Prvo sudijsko podbacivanje zakazano je za 20.45 časova.

Prethodni duel dve ekipe u španskoj prestonici odigran je 24. aprila ove godine, a Madriđani su slavili rezultatom 101:94. 

Republika

Foto: x.com

Ipak će igrati večeras: Oporavljeni Džanan Musa

Treba podsetiti da je Crvena zvezda Meridianbet poslednji trijumf nad kraljevskim klubom ostvarila sada već davnog osmog dana meseca marta 2022. godine kada je u beogradskom hramu košarke, dvorani "Aleksandar Nikolić" slavila rezultatom 65:62, a duel je obeležio Dejan Davidovac koji je ubacio 13 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading