Foto-finiš u Zagrebu pripao Cedeviti!

Autor:

Sport

28.10.2018

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Cedevite pobedili su ekipu Budućnosti u Zagrebu u okviru petog kola ABA lige. Agonija hrvatskog tima konačno je okončana, a možda je ključ promene bilo dovođenje Slavena Rimca na mesto trenera.

RepublikaFoto: ABA-liga
Cedevita - Budućnost

Utakmica u glavnom gradu Hrvatske pretila je da bude rešena je posle svega 10 minuta igre.  Gosti iz Crne Gore dobili su prvu četvrtinu sa čak 25:9 i tako već najavili konačan ishod meča. Ekipa Aleksandra Džikića bila je odlučna da sa teškog gostavanja odnesu ceo plen, ali nisu tako mislili momci Slavena Rimca.

Nakon poluvremena na semaforu je  i dalje bilo "+16" za goste, ali preostale dve četvrtine kao da je igrao samo jedan tim - Cedevita. Najava preokreta usledila je krajem treće deonice kada je prednost Podgoričana počela da se topi. Usledila je odlična serija "sokića" sa 22:3 i tada je bilo jasno kome će pripasti derbi ovog kola. Ključni momenat meča bila je trojka Domagoja Bošnjaka za 61:58 na 10 sekundi do kraja meča, a za potvrdu trijumfa domaćih pobrinuo se Nemanja Gordić koji je promašio oba bacanja u nastavku i tako potpisao poraz svom timu.

Najbolji u pobedničkom timu bio je neverovatnih Džastin Kobs sa 23 poena dok se kod gostiju istakao Erl Klark sa 17.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading