Reprezentacija Srbije na FIA Motorsport Games! (FOTO)

Autor:

Sport

16.10.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki je značaj ovog takmičenja za našu zemlju.

Reprezentacija Srbije na FIA Motorsport Games! (FOTO)

Foto: UROŠ DEDIĆ

Za manje od nedelju dana, od 23. do 29. oktobra reprezentacija Srbije odmeriće snage u Valensiji (Španija) sa najboljim vozačima iz 104 zemlje na FIA motorsport igrama. Na ovom prestižnom događaju, gde će se okupiti više od 1.000 takmičara u 26 različitih disciplina, naši reprezentativci učestvuju pod okriljem Auto-moto saveza Srbije, koji je član Svetske automobilske federacije.

Selektor reprezentacije, Andrej Kulundžić, istakao je značaj ovog takmičenja za našu zemlju i otkrio ambicije tima.

- Očekuje nas najmasovnije takmičenje kada je u pitanju automobilski sport, pandan olimpijskim igrama, jer će se na jednom mestu okupiti najbolji predstavnici svih zemalja sveta, koji će odmeravati snage u različitim disciplinama. Reprezentacija Srbije je mlada i perspektivna i naš cilj je da pokažemo da možemo biti kompetentni na međunarodnoj sceni, bez obzira što nemamo iste uslove kao većina predstavnika drugih zemalja, a pod tim mislim prevenstveno na nedostatak prave trkačke staze u Srbiji - rekao je Kulundžić.

Naša ekipa broji devet takmičara, i to su: kapiten reprezentacije Nikola Miljković (Karting Endurance), Nikola Tošić (Karting Endurance), Andrija Kostić (Formula 4), Luka Macura (Karting Mini), Todor Krsmanović (Auto Slalom), Tea Jevtić (Auto Slalom), Katja Pivk (Karting Endurance), Aleksandar Čeliković (GT Digital) i Vukašin Peković (F4 Digital).

Republika

Foto: UROŠ DEDIĆ

Motosports reprezentacija Srbije

 

- Iako od ove sezone vozim Clio Cup Europe, pre tri dana sam učestvovao u nacionalnom takmičenju u kartingu, gde sam osvojio tri prva mesta. Sada odlazim spreman u Valensiju da pokažem sve što znam - istakao je Nikola Tošić.

- Velika mi je čast što imam priliku da u disciplini Formula 4 nastupim na tako velikom i značajnom takmičenju kakvo je ovo u Valensiji. Uvek kada nastupam, bilo da je to u šampionatu Formule 4 ili sad na FIA Motorsport Games, moj cilj je da pobedim i da učinim Srbiju ponosnom - rekao je Andrija Kostić.

- Ovo mi je prvi put da učestvujem na jednom velikom međunarodnom takmičenju, budući da sam se do sada takmičila samo u Srbiji. Očekivanja su, naravno, veoma visoka – želim da osvojim prvo mesto. Raduje me sve veće interesovanje žena za automobilizam i to je izuzetno ohrabrujuće - rekla je Tea Jevtić.

Prepoznajući važnost sporta i pružajući kontinuiranu podršku našim vozačima, Auto-moto savez Srbije već godinama ulaže napore da stvori okruženje u kojem talenti u auto-moto sportu mogu da se razvijaju. Omogućavajući najboljima i nastup na FIA Motorsport Games, AMSS istovremeno doprinosi i stvaranju pozitivnog imidža naše zemlje na međunarodnoj sportskoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading