"VOLELA BIH DA SAM IMALA NEKOG DA ME ZAGRLI"! Reči koje paraju srce! Legendarna Nađa Higl bacila je Rim na kolena i POBEDILA opaku bolest! Njene reči PARAJU srce!

Autor:

Sport

02.07.2024

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna srpska plivačica otvorila dušu.

"VOLELA BIH DA SAM IMALA NEKOG DA ME ZAGRLI"! Reči koje paraju srce! Legendarna Nađa Higl bacila je Rim na kolena i POBEDILA opaku bolest! Njene reči PARAJU srce!

Foto: printscreen/Instagram

Nađa Higl

Legendarna srpska reprezentativka u plivanju Nađa Higl proslavila se osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine, prsnim stilom.

Od tada je prošlo 15 leta, a ona je tada nadmašila konkurenciju sa rezultatom dva minuta, 21 sekund i 62 stotinke.

Ipak, kada je rešila da završi karijeru, usledile su brojne poteškoće za Higlovu. Naime, pošto je napunila 30 godina, počela je da oseća prve simptome nečega što će se ubrzo ispostaviti kao ozbiljna i neizlečiva autoimuna bolest, ulcerozni kolitis, što zapravo predstavlja bolest debelog creva.

Foto: youtube.com

Nađa Higl

U međuvremenu se udala za Milanom Boharevićem od septembra 2013. godine, s kojim je pre toga bila u dvogodišnjoj vezi. Srećni par je živeo u Pančevu, gde je Nađa dobila stan od gradske uprave kao nagradu za zlato osvojeno u već pomenutom Rimu.

 

 

U braku su dobili dvojicu sinova, ali su se kasnije odselili u Sloveniju, gde je Milan dobio posao.

Sada se posle dugo vremena, Nađa oglasila na društvenim mrežama sledećom porukom:

- Sećam se onog osećaja dok sam koračala ka startnom bloku, na takmičenju za koje sam se vredno pripremala i skoncentrisanosti na to da u nešto više od dva minuta trebam primeniti sve što sam godinama na treninzima vežbala i tempirala… bilo je tu svega, i straha, i hrabrosti…sumnje u sebe…sećam se tok čudnog osećaja koji struji telom i koji nestaje u momentu kad dodirnem vodu… tada počinje borba i nestaje bilo kakva sumnja u sebe i u svoje sposobnosti - napisala je Nađa na društvenim mrežama i dodala:

 

 

- Sećam se i osećaja kad se trka završi… taj oslobadjajući osećaj ukoliko sam zadovoljna ishodom i onaj osudjujući osećaj ukoliko nisam otplivala onako kako smo brat i ja očekivali… Volela bih da sam u tim momentima imala nekoga da mi kaze da je u redu, da me zagrili i podrži i da me nauči da usmerim paznju na dobre stvari, na ono što sam dobro uradila, ali i isto tako da načinjene greške nisu toliko tragične, da ih mogu iskoristi za rast i da jedan poraz nije katastrofa.

Na kraju je dodala:

- Zahvalna sam na svakoj pobedi i porazu, zahvalna sam na svakom tom koraku koji me je doveo do toga da zelim da budem taj NEKO ko će biti tu uz sportiste koji se suočavaju sa pobedama i porazima i sa manjkom samopouzdanja, sa strahovima, sa hrabrošću, neko ko će ih razumeti i pratiti njihove želje i potrebe i pomoći im da u tim izuzetno izazovnim situacijama uspeju negovati sebe-svoje unutrašnje dete… - stoji u objavi Nađa Higl na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading